Ξεσπά μετά την απόσυρση υπόθεσης η γυναίκα που κατήγγειλε βιασμό κατά πολιτικού

Έντονη είναι η αντίδραση της γυναίκας που κατήγγειλε υπόθεση βιασμού από πρώην υποψήφιο βουλευτή και η οποία μετά από απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας αποσύρθηκε. Πρόκειται για την Ανδριάνα Σιέλλη, η οποία τα βάζει με τη Νομική Υπηρεσία, αφού όπως καταγγέλλει δεν μπήκαν καν στον κόπο να την ενημερώσουν για την απόφασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστάλθηκε η ποινική δίωξη του πολιτικού που καταγγέλθηκε για βιασμό

Σε ανάρτησή της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρώην βουλευτή ότι η υπόθεση αποσύρθηκε, η Ανδριάνα Σιέλλη αναφέρει ότι «πριν μερικές μέρες πληροφορήθηκα και εγώ από τα social media, ότι έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση σχετικά με την καταγγελία βιασμού που είχα κάνει πριν μερικούς μήνες».

Όπως τονίζει «την επόμενη μέρα επικοινώνησα εγώ με τον δημόσιο κατήγορο που είχε διοριστεί για την υπόθεση. Δεν έχω λάβει κανένα επίσημο έγγραφο που να εξηγεί τους λόγους που έκλεισε η υπόθεση. ΕΜΕΝΑ δε με ενημέρωσε κανένας. Εγώ η ίδια επικοινώνησα να ρωτήσω τι έγινε».

Εξαπολύοντας πυρά στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, ζητάν να λάβει επίσημη γραπτή αναφορά, «που να εξηγεί τα κενά της υπόθεσης και γιατί δεν μπορούσε να γίνει κανονικά η δίκη. Εάν όχι, τότε περιμένω να με ενημερώσετε για την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης. Όπως τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες μέχρι εκείνη τη στιγμή και εγώ δέχτηκα να απαντήσω στις ερωτήσεις της εισαγγελίας για να τεκμηριώσω τις καταθέσεις μου ζητώ και από σας να τεκμηριώσετε τους λόγους που κλείσατε την υπόθεση μετά από 8 μήνες».

Τέλος, τονίζει πως σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει «να σταλεί κανονικά δικαστήριο και να κρίνει το δικαστήριο την αξιοπιστία των καταθέσεων, εμένα και των άλλων μαρτύρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημόσια καταγγελία για βιασμό με φερόμενο θύτη υποψήφιο βουλευτή-«Δεν το έκανε μόνο μια φορά»

Πέραν της καταγγέλλουσας, έντονη αντίδραση για την απόφαση, υπήρξε και από την κ. Ράνια Ευριπίδου, που είχε βιώσει στο παρελθόν σεξουαλική κακοποίηση.

Στη δική της ανάρτησή, η κ. Ευριπίδου τονίζει πως «ο κάθε νόμιμος πολίτης αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται από την Γενική Εισαγγελία και όχι από τα ΜΜΕ του κάθε κατηγορούμενου κ ειδικά για τόσο σοβαρά κ ευαίσθητα θέματα που ποτέ δεν ξέρουμε που καταλήγουν».

Με τη σειρά της, καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν στην κ. Σιέλλη, τονίζοντας ότι «να ξέρετε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ. Έχει όλη την Κύπρο δίπλα της κ μία οικογένεια που παλεύουν τίμια όπως κάθε σωστός αγωνιστής για την δικαίωση του! Τηρήθηκαν όλα τα νόμιμα βάση των σωστών διαδικασιών από την αρχή».

Σημειώνει επίσης πως «από την στιγμή που δεν της ανακοινώθηκε κάτι γραπτός επίσημα ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και παρακαλώ όπως δοθεί η έντιμη σημασία χωρίς διακρίσεις ή παρεμβολές. Επίσης πρέπει επιτέλους οι δημόσιοι κατήγοροι, Δικαστές και δικηγόροι, όπως αναλαμβάνουν υποθέσεις στις οποίες χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης να τις διαχειρίζονται με ευλάβεια και προσοχή όπως επίσης να γνωρίζουν βασικά στοιχεία τουλάχιστον ενός θύματος που αφορά την ψυχολογία του, τις επιπτώσεις που παθαίνει, τα σύνδρομα κ τα απαραίτητα στοιχεία, κλινικές μελέτες έγκυρες...κ μαρτυρικό υλικό που επιστημονικά θα βοηθάει την υπόθεση και όχι να την απορρίπτει».

Υποδεικνύει εξάλλου πως «η εκπαίδευση κ τήρηση της νομοθεσία άλλωστε γι αυτό υπάρχει. Η Ανδριάνα και η κάθε Ανδριάνα ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ δέστε το με προσοχή. Κύριε Πρόεδρε είμαι σίγουρη ότι δεν φτάνουν όλα στα αυτιά σας έχετε έννοια θέλουμε ίση αντιμετώπιση και αυτό της αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία αφορούσε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, που όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, διαπράχθηκε πριν από έντεκα χρόνια.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ