ΒΙΝΤΕΟ: Χτυπά την Κύπρο η κακοκαιρία-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και ηλεκτροδότηση

Έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αναμενόταν βάσει κίτρινης προειδοποίησης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, πλήττουν και θα συνεχίσουν να πλήττουν την Κύπρο, από το βράδυ της Τρίτης, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Βάζει σιγά σιγά τα λευκά του το Τρόοδος-Πυκνή χιονόπτωση

Η κακοκαιρία ξεκίνησε να χτυπά τη χώρα από την Πάφο και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο το νησί, με τα πρώτα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, παρά την Αυδήμου, λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανέμων, ο δρόμος κατέστη επικίνδυνος.

Η Αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας θα παρατηρούνται μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, με την ένταση της βροχής να κυμαίνεται από 35 μέχρι 50 χιλιοστά ανά ώρα. Επίσης, είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία

Την ίδια ώρα, λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, αφού πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την ΑΗΚ, τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο Σούνι, τη Δρούσεια, τη Γιόλου και το Πάνω Στρουμπί. Ακολούθως χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές άλλες περιοχές, όπως η Έγκωμη, η Λακατάμια και τα Λατσιά. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στη Λεμεσό, όπου Ακαπνού, Αρακαπάς, Διερώνα, Επταγώνεια, Γερμασόγεια, Κελλάκι, Κλωνάρι, Μοναγρούλι, Παρεκκλησιά, Πραστιό Κελλακίου, Πύργος, Σανίδα και Συκόπετρα υπέστησαν black out.

LIVE η μεταβολή του καιρού

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το βόρειο Αιγαίο επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται ψηλή πίεση.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Αργότερα, αναμένεται χιόνι στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια και στα ψηλότερα ορεινά, ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι, ενώ χιόνι ή χιονόνερο ενδέχεται να πέσει τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Αργά το απόγευμα οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τρόοδους ενδέχεται να πέσει αρχικά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, κυματώδης στα νότια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Πέμπτη άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»