Εικόνες φρίκης... Αναζητούσε για μέρες τα σκυλιά του και τα βρήκε απαγχονισμένα

Φρίκη προκαλούν οι εικόνες ακόμη μιας δολοφονίας ανυπεράσπιστων ζώων στον Λυθροδόντα, τις οποίες δημοσίευσε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Κίνημα Οικολόγων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος, «χθες Δευτέρα 06/12 εντοπίστηκαν απαγχονισμένα με σύρμα, δυο σκυλιά στην περιοχή Λυθροδόντα. Τα συγκεκριμένα σκυλιά είχαν δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη τους ότι είχαν χαθεί από τον τόπο διαμονής τους πριν λίγες μέρες και τα αναζητούσε».

Όπως αναφέρεται, τα δολοφονημένα σκυλιά τα εντόπισε ο ιδιοκτήτης μαζί με τον ανήλικο γιο του. «Οι σκληρές αυτές εικόνες των νεκρών σκύλων, έχοντας ακόμα στον λαιμό τους το σύρμα, προκάλεσαν την ψυχική οδύνη τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στο παιδί. Προφανέστατα τα σκυλιά τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που θα ήταν βέβαιο ότι θα τα έβρισκε ο ιδιοκτήτης τους».

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην Αστυνομία και διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζει τη νέα βάρβαρη και εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα. «Ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ούτως ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι τέτοια εγκλήματα απέναντι στα ζώα πρέπει να τιμωρούνται με σοβαρότατες ποινές από τα δικαστήρια ούτως ώστε αυτές οι ποινές να παίξουν αποτρεπτικό ρόλο», υπογραμμίζουν.

Παράλληλα σημειώνουν ότι θα παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως τόνισε η διαχειρίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, μέχρι την απόδοση της δικαιοσύνης για αυτές τις ψυχές. «Είναι αδιανόητο εν έτη 2021 να είμαστε μάρτυρες τέτοιων φρικτών εγκλημάτων απέναντι στα ζώα και επιτέλους αυτό πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός», τόνισαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί