Μίλησαν οι νεκροτομές στις σορούς των δυο Ρωσίδων-Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Πολύωρες ήταν οι νενομισμένες νεκροτομές επί των σορών των δύο Ρωσίδων, ALRAEESI KHAIAT, 43 ετών και MARIIA GAZIBAGANDOVA, 33 ετών, οι οποίες δολοφονήθηκαν από τον 32χρονο Σύρο και στην συνέχεια θάφτηκαν στην αυλή της εξοχικής κατοικίας στα Κάρδαμα, όπου είχαν διανυκτερεύσει.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησαν η επικεφαλής των ιατροδικαστών Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ο θάνατος της 33χρονης προκλήθηκε από τραυματική ρήξη πνεύμονα προκληθήσα από πυροβόλο όπλο, ενώ ο θάνατος της 43χρονης επήλθε από πολλαπλές ρίξεις ζωτικών οργάνων, πνεύμονα, ήπαρ και καρδιά.

Όπως προκύπτει τα πυρά φαίνεται να ρίχθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση. 

Περαιτέρω, λήφθηκαν δείγματα για επιστημονικές εξετάσεις. 

Οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν με κυνηγετικό όπλο την 17η Νοεμβρίου, με τον 32χρονο καθ΄ομολογίαν δολοφόνο να ισχυρίζεται, ως προς το κίνητρο του, πως  άκουσε τις δύο γυναίκες να μιλούν αραβικά και να τον κοροϊδεύουν πως του έφαγαν τα λεφτά του, κάτι που τον θύμωσε, και όπως είπε, θόλωσε, άρπαξε το όπλο και τις σκότωσε.

Ακολούθως, ο 32χρονος μετέβη στη Λεμεσό και στη αποθήκη του για να πάρει μηχάνημα κάγκο με το οποίο θα άνοιγε τον λάκκο, ωστόσο δεν είχε, με αποτέλεσμα τελικά να ενοικιάσει. Ακολούθως, παρέλαβε δύο αλλοδαπούς, από τους οποίους ζήτησε να τον βοηθήσουν για να εκτελέσει εργασίες σε οικία, όπου θα έχτιζε μία ψησταριά. 

Στη συνέχεια, ο 32χρονος, μαζί με τους αλλοδαπούς, μετέβησαν στην εξοχική κατοικία, όπου για μερικές ώρες έσκαβαν τον λάκκο, βάθος περίπου 1,5-2 μέτρων, με τον ύποπτο να τους εξηγεί ξανά πως θα χτίσει την ψησταριά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους έβαλε να σκάβουν για ώρες, είπε θα έχτιζε ψησταριά-Το κίνητρο που παραθέτει

Αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες, ο 32χρονος επέστρεψε στη Λεμεσό τους δύο εργάτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για τάφο στον οποίο θα θάβονταν οι δύο γυναίκες. Οι διακινήσεις του 32χρονου, επιβεβαιώνονται και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που δείχνουν το πήγαινε έλα από τον Αμίαντο στη Λεμεσό. 

Στη συνέχεια, ο 32χρονος έθαψε τις δύο γυναίκες, τοποθετώντας νάιλον σακούλι πάνω από τη σορό της μίας, ενώ πάνω από τον τάφο τοποθέτησε χαλίκια, ώστε να μην φαίνεται το φρέσκο χώμα.

Ακολούθως, ο 32χρονος, θέλοντας μετά το φρικτό του έγκλημα να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να καθαρίσει επιμελώς τα αίματα τόσο εντός όσο και εκτός της οικίας, τα οποία ωστόσο εντοπίστηκαν με ανιχνευτικό υγρό που χρησιμοποίησαν τα μέλη του εγκληματολογικού. 

Υπενθυμίζεται πως αίμα του 32χρονου εντοπίστηκε στο κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί από το ισόγειο της κατοικίας στην υπόγεια αποθήκη, ενώ αίμα που ανήκει σε μία εν των δύο θυμάτων εντοπίστηκε πάνω από τις σκάλες, στο πάτωμα της αποθήκης, στο κάτω μέρος του παραστατού της πόρτας που οδηγεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, στο πάτωμα του υπογείου χώρου και στην χούφτα του εκσκαφέα. Με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, το έγκλημα πιθανόν να διαπράχθηκε εντός της οικίας. 

Εναντίον του 32χρονου διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, προτού ο ύποπτος παραπεμφθεί σε δίκη κατά την οποία θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με ισόβια. 

Μεταξύ άλλων, η Αστυνομία ψάχνει τους δύο αλλοδαπούς που μετέφερε μαζί του ο 32χρονος, ώστε να δώσουν κατάθεση, ενώ διερευνάται και ο ισχυρισμός του ως προς το κίνητρο, αφού οι ανακριτές θα πρέπει να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο, δεδομένου ότι πριν την ομολογία του, έδωσε διάφορες αντιφατικές καταθέσεις και έβαλε στην εξίσωση και τα ναρκωτικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τους δύο βοηθούς στο σκάψιμο του λάκκου, ερωτηματικά για τρίτο πρόσωπο

 

Δειτε Επισης

Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού