Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στήνουν το παζλ για το διπλό φονικό οι Αρχές-Ξανά στο Δικαστήριο ο 32χρονος

  06/12/2021 06:51
Στήνουν το παζλ για το διπλό φονικό οι Αρχές-Ξανά στο Δικαστήριο ο 32χρονος

Στήνουν το παζλ για το διπλό φονικό οι Αρχές-Ξανά στο Δικαστήριο ο 32χρονος

  06/12/2021 06:51

Ένα ένα συμπληρώνουν οι ανακριτές τα κομμάτια του παζλ για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε έξω από οικία στα Κάρδαμα, μετά την ομολογία του 32χρονου, ο όποιος έσπασε στην ανάκριση και ακολούθως, υπέδειξε το χώρο που έθαψε τα θύματά του.  

Η Αστυνομία, έχοντας στο χέρι την ομολογία του 32χρονου, αλλά και μετά την ανεύρεση των σορών, θεωρεί την υπόθεση ως εξιχνιασθείσα, ωστόσο υπάρχουν κάποια κενά στην όλη υπόθεση στα οποία καλείται να απαντήσει.

Το πιο μεγάλο ερώτημα, είναι το κίνητρο του δράστη και αν ιαχύει η εκδοχή του ότι θόλωσε και τις σκότωσε, πυροβολώντας τις με το κυνηγετικό του, όταν τις άκουσε να μιλούν αραβικά και να λένε ότι του έφαγαν λεφτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Ο ισχυρισμός του διερευνάται από τους ανακριτές,  οι οποίοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα ψέματα που είχε πει πριν ομολογήσει το έγκλημα, σε μια προσπάθεια να τους μπερδέψει. Ως εκ τούτου, εξετάζουν τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, ενώ αναμένεται να λάβουν επιπρόσθετες καταθέσεις για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.

Πάντως οι Αρχές μετά την ομολογία του, τον επανασυνέλαβαν για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και το πρωί οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την ίδια ώρα, με βάση τα δεδομένα, μετά την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου που υπολείπεται, αναμένεται να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του, ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, η ποινή είναι μονόδρομος και ισούται με ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδοχή Αρχηγού... «Χωρίς την υπόδειξη του δράστη δεν θα ήταν κατορθωτή η εξιχνίαση»

Αναμονή απαντήσεων από τη νεκροτομή

Την ώρα που ο 32χρονος θα βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου, αναμένεται να αρχίσει η νεκροτομή επί των δύο σορών των Ρωσίδων, από τους Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, ώστε να διαφανεί η αιτία θανάτου, αλλά και ο αριθμός των τραυμάτων που φέρουν.

Ωστόσο, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται πως το ένα θύμα έχει τραύμα στην πλάτη και το άλλο στο πλευρό, ενώ με βάση τη σκηνή του εγκλήματος, εκτιμάται πως ο 32χρονος τους πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τις πυροβόλησε, τις έθαψε και κάλυψε τον τάφο με χαλίκια

Αναζητούνται οι εργάτες

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί τους δύο εργάτες που έδειξε ο 32χρονος, ως τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να σκάψει λάκκο για να δημιουργήσει τάφο, μερικά μέτρα μακριά από την εξοχική κατοικία, όπου εντοπίστηκαν οι σωροί των δύο γυναικών.

Όπως ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης, στους ανακριτές μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, στις 17 Νοεμβρίου, μετέβη στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην αποθήκη του για να πάρει μηχάνημα κάγκο, με το οποίο θα άνοιγε τον λάκκο, ωστόσο δεν είχε, με αποτέλεσμα τελικά να ενοικιάσει.

Ακολούθως, παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς, από τους οποίους ζήτησε να τον βοηθήσουν για να εκτελέσει εργασίες σε οικία, όπου θα έχτιζε, όπως τους είπε, ψησταριά.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος, μαζί με τους αλλοδαπούς, μετέβησαν στην εξοχική κατοικία, όπου για μερικές ώρες έσκαβαν τον λάκκο, βάθος περίπου 1,5-2 μέτρων, με τον ύποπτο να τους εξηγεί ξανά πως θα χτίσει τη ψησταριά.

Αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες, ο 32χρονος επέστρεψε στη Λεμεσό τους δύο εργάτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για τάφο, στον οποίο θα θάβονταν οι δύο γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους έβαλε να σκάβουν για ώρες, είπε θα έχτιζε ψησταριά-Το κίνητρο που παραθέτει

Σημειώνεται ότι, οι διακινήσεις του 32χρονου, επιβεβαιώνονται και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που δείχνουν το πήγαινε έλα από τον Αμίαντο στη Λεμεσό.

Εν συνεχεία, ο 32χρονος έθαψε τις δύο γυναίκες, τοποθετώντας νάιλον σακούλι πάνω από τη σορό της μίας, ενώ πάνω από τον τάφο τοποθέτησε χαλίκια, ώστε να μη φαίνεται το φρέσκο χώμα.

Μάλιστα, θέλοντας μετά το έγκλημα να καλύψει τα ίχνη του, προσπάθησε να καθαρίσει επιμελώς τα αίματα, τόσο εντός, όσο και εκτός της οικίας, τα οποία ωστόσο εντοπίστηκαν με ανιχνευτικό υγρό που χρησιμοποίησαν τα μέλη του εγκληματολογικού.

Υπενθυμίζεται πως, αίμα του 32χρονου εντοπίστηκε στο κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί από το ισόγειο της κατοικίας στην υπόγεια αποθήκη, ενώ αίμα που ανήκει σε μία εκ των δύο θυμάτων εντοπίστηκε πάνω από τις σκάλες, στο πάτωμα της αποθήκης, στο κάτω μέρος του παραστατού της πόρτας, που οδηγεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, στο πάτωμα του υπογείου χώρου και στην χούφτα του εκσκαφέα. Με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, το έγκλημα πιθανόν να διαπράχθηκε εντός της οικίας.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τον 23χρονο που είχε εμπλέξει στην υπόθεση και ο οποίος συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος μετά την παραδοχή του 32χρονου, ωστόσο επανασυνελλήφθει, αφού καταζητείτο για άλλες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας