ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι ποτάμια στη Λάρνακα, εγκλωβισμοί οδηγών-Πλημμύρισε το αεροδρόμιο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Λάρνακα, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν καταστεί ποτάμια, ενώ από την κακοκαιρία πλημμύρισε μέχρι και το αεροδρόμιο Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Δείχνει τα δόντια της η κακοκαιρία-Βροχές, χαλάζι και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ότι από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει τη χώρα, προέκυψαν προβλήματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, το οποίο πλημμύρισε, με τους υπεύθυνους να επιχειρούν να περιορίσουν το νερό, πριν προκαλέσει προβλήματα σε μηχανήματα.

Πληροφορίες από την Hermes Airports αναφέρουν ότι «η μεγάλη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες και στις έντονες βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση της πλαϊνής εισόδου στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «λήφθηκαν άμεσα μέτρα αποκλείοντας το σημείο έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία του αεροδρομίου».

Την ίδια ώρα, δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται επί ποδός ώστε να βοηθήσει πολίτες. 

 

Σημειώνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας έκλεισε ο δρόμος Περβολιών-Μαζωτού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή,κ «η Επαρχία Λάρνακας έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για βοήθεια. Οι κλήσεις αφορούν πλημμυρισμένους υπόγειους ημιυπόγειους χώρους και υποστατικά, αποπαγιδεύσεις από οχήματα, από πλημμυρισμένους δρόμους και ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων. Έχει ανακληθεί προσωπικό. 

 

Όπως αναφέρει «εργάζονται επί παρόντος 3 συνεργεία από Πυροσβεστική και έχουν ενημερωθεί για υποστήριξη στη προσπάθεια βοήθειας του κοινού οι επηρεαζόμενοι Δήμοι και Κοινότητες ως επίσης η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνας. Επηρεάστηκαν περισσότερο ο Δήμος Δρομολαξιάς-Μενεού και η Κοινότητα Κιτίου».

 

Σημειώνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, «έντονη βροχόπτωση σημειώνεται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού και στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Καλού Χωριού, από τις 9.00 το πρωί, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων να είναι επικίνδυνα περιορισμένη. Την ίδια ώρα, σε σημεία του αυτοκινητοδρόμου παρατηρείται ροή και συσσώρευση νερού, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι επικίνδυνα ολισθηρό».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάζονται μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια θα υποχωρήσουν. 

 

H πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρόσκαιρη διαταραχή θα επηρεάσει σήμερα το νησί, ενώ από την Τρίτη και μετά βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τον Ελλαδικό χώρο κινείται αργά ανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένεται αισθητή βελτίωση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

 Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό και στις ανατολικές παράλιες περιοχές, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν σε ορισμένες περιοχές μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι το πρωί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ωστόσο από αργά το απόγευμα και μετά αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει. Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη, αναμένεται αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.                                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό