Οκτώ μήνες μετά... Τα ίδια Γιαννάκη μου, τα ίδια Γιαννή μου

Οκτώ μήνες - χρόνος που δημιουργεί δικαίως ερωτήματα - έχουν περάσει από την πολύκροτη υπόθεση του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο λυκείου του, αλλά και το πτυχίο του, ωστόσο οι έρευνες… συνεχίζονται από τις Αρχές, εν αναμονή απαντήσεων από τις ΗΠΑ. 

Κατά καιρούς προέκυψαν αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ζητούσαν εξηγήσεις, ως προς το σημείο που βρίσκονται οι έρευνες, αλλά και για τον χρόνο που έχει παρέλθει από την ημέρα που άρχισε η διερεύνηση, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν δόθηκαν σαφής απαντήσεις από τους αρμόδιους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα πλαστά πτυχία του Γιαννάκη, ο ρόλος Οδυσσέα και στο βάθος εκλογές

Αρμόδια αστυνομική πηγή, μιλώντας στον REPORTER, διαμήνυσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στην υπόθεση, όμως η εκτίμηση που επικρατεί είναι πως η υπόθεση πλησιάζει στο τέλος, της, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα το ακριβές χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το έτος, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι υποθέσεις πλαστογραφίας εντοπίζονται καθημερινά στην Κύπρο, όπως φαίνεται μέσα από τα δελτία Τύπου που εκδίδει η Αστυνομία. Τα πλείστα, αφορούν αλλοδαπούς, οι οποίοι επιχειρούν να φύγουν μέσω αεροδρομίων από την χώρα και οι οποίοι μόλις εντοπιστούν, συλλαμβάνονται και τίθενται υπό κράτηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εναντίον τους.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, η Αστυνομία εκδίδει ανακοινώσεις με καταζητούμενα πρόσωπα, για υποθέσεις πλαστογραφίας, καλώντας το κοινό να τους βοηθήσει να εντοπιστούν.

Σε ότι αφορά στον Γιαννάκη Γιαννάκη, η πρακτική που ακολούθησε η Αστυνομία, ήταν εντελώς διαφορετική, αφού κρίθηκε πως δεν υπήρχε κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων ή καταστροφής τεκμηρίων ή διαφυγής. 

Αυτό που ακόμα εκκρεμεί για να κλείσει ο κύκλος των ερευνών και να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού το υπόλοιπο ανακριτικό έργο, όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, έχει ολοκληρωθεί, είναι η απάντηση από το «San Diego State University» των ΗΠΑ, αναφορικά με το πτυχίο πολιτικού μηχανικού, το οποίο κατέχει ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού και το οποίο προσυπογράφεται από τέσσερα πρόσωπα. Οι Αρχές αναμένουν ότι μέσα από την απάντηση που θα λάβουν, θα διαπιστωθεί κατά πόσον ήταν ή όχι γνήσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένουν απάντηση από ΗΠΑ και στέλνουν στο εδώλιο το Γιαννάκη

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση, είχαν παρακαθίσει σε σύσκεψη στις αρχές του Σεπτέμβρη, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, υπό τον Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίες αξιολόγησαν την πορεία των ερευνών.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η Νομική Υπηρεσία διαμήνυε ότι κάποιες εξ’ αυτών των υποθέσεων βρίσκονταν στο τελικό στάδιο διερεύνησης, χωρίς ωστόσο να τις απαριθμεί ονομαστικά.

Υπενθυμίζεται πως τον Γιαννάκη Γιαννάκη «έκαψε» ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, πως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19. Από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η… μοίρα του Γιαννάκη, το σήριαλ με Αννίτα και η ατάκα που έμεινε στην ιστορία

Δειτε Επισης

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Πρόεδρος Ανωτάτου: Γυναίκες το 56% του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι