Παρασκευή 3 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του 32χρονου για περί κακοποίησης του από την Αστυνομία

  04/12/2021 11:08
Καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του 32χρονου για περί κακοποίησης του από την Αστυνομία

Καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του 32χρονου για περί κακοποίησης του από την Αστυνομία

  04/12/2021 11:08

Η Αστυνομία αναφέρει πως δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του 34χρονου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης δύο γυναικών ηλικίας 43 και 33 ετών, ότι κακοποιήθηκε από ανακριτές της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, η οποία σχολιάζοντας ισχυρισμούς του υπόπτου στο Δικαστήριο αλλά και διάφορα δημοσιεύματα που ακολούθησαν για φερόμενη κακοποίηση του, αναφέρει πως «χθες μετά τη δικαστική διαδικασία ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και εξετάστηκε από γιατρό χωρίς να εντοπιστούν οποιαδήποτε ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση από την Αστυνομία «ο ύποπτος μεταφέρθηκε στην Λευκωσία και εξετάστηκε από δυο Ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου και πάλι χωρίς ίχνος ευρήματος» που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες, το Διάταγμα προσωποκράτησης του 34χρονου υπόπτου σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της Mariia Gazibagandova 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και της Khaiat Alraeesi 43 ετών από τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα δρομολόγια του 32χρονου από το στίγμα των κινητών-Οι επίμαχες ώρες

Ο 34χρονος θεωρείται ύποπτος για υπόθεση που αφορά την απαγωγή, αρπαγή ή απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και την άδικη απόκρυψη ή περιορισμό αρπαγέντος ή απαχθέντος.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν χθες στο Δικαστήριο υπολείπεται ακόμα αρκετά μεγάλο ανακριτικό έργο από την Αστυνομία και αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθούν γύρω στις 50 καταθέσεις οι οποίες προκύπτουν από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου και αφορούν το οικογενειακό περιβάλλον βάσει των νέων δεδομένων, άτομα με τα οποία είχε επικοινωνία ο 34χρονος τόσο πριν όσο και μετά την εξαφάνιση των δύο ελλειπουσών γυναικών, ιδιοκτήτες υποστατικών και τεχνικούς κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. 

Αναζητείται ακόμα ένα άτομο εναντίον του οποίου εκκρεμεί Δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, ενώ ο 34χρονος ύποπτος θα ανακριθεί εκ νέου με τη βοήθεια διερμηνέα και θα διερευνηθούν οι νέοι ισχυρισμοί του. 

Επίσης αναμένεται να εξεταστούν και άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία αφορούν τις διαδρομές του υπόπτου από και προς το σπίτι στον Κάτω Αμίαντο και να γίνουν νέες εκτεταμένες έρευνες σε συνεργασία με ανθρωπολόγους και το ΤΕΠΑΚ στην ορεινή περιοχή Λεμεσού προς εντοπισμό των σορών των ελλειπουσών, αφού υπάρχει υπόνοια ότι δολοφονήθηκαν.

Ακόμα όπως ανέφερε χθες στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, συνεχίζεται η αξιολόγηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που παραλήφθηκαν από έναν από τους παρόχους ενώ αναμένεται να παραληφθούν και αναλυθούν και τα δεδομένα από τους υπόλοιπους παρόχους. 

Αναμένεται η έκδοση εκ νέου διατάγματος άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συσκευής τηλεφώνου το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στην 1η ελλείπουσα, το κουτί του οποίου εντοπίστηκε σε αποσκευές της. 

Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των τραπεζικών δεδομένων του υπόπτου αλλά και των ελλειπουσών για να διαπιστωθούν οι κινήσεις της πιστωτικής κάρτας και οι αγορές του υπόπτου αλλά και των ελλειπουσών μεταξύ των ημερομηνιών 13 με 25 Νοεμβρίου 2021.

Η Αστυνομία αναμένει ακόμα τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων των υπολοίπων τεκμηρίων τα οποία θα δώσουν περαιτέρω φως στην υπόθεση αφού πρόκειται για τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από τις έρευνες που έγιναν στα αυτοκίνητα που ανήκουν στον ύποπτο αλλά και στην εταιρεία του.

Μέσω της Interpol αναμένονται επίσης τα γενετικά προφίλ συγγενικών προσώπων των ελλειπουσών τα οποία θα συγκριθούν και ταυτοποιηθούν με τις δειγματοληψίες που λήφθηκαν από το υπόγειο του σπιτιού στον Κάτω Αμίαντο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των ελλειπουσών, υπάρχει συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες οι οποίες μελετούν τη μορφολογία του εδάφους και κατά πόσο έγιναν πρόσφατα οποιεσδήποτε μετακινήσεις χωμάτων στην περιοχή. 

Σημειώνεται ότι η συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου, ανέφερε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας πως ο πελάτης της, ισχυρίστηκε πως δέχτηκε κακοποίηση από ανακριτές της Αστυνομίας και άσκηση πίεσης και πως δεν του επέτρεψαν να μιλήσει μαζί της.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας