Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αθώα η καθηγήτρια που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών

  03/12/2021 14:20
Αθώα η καθηγήτρια που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών

Αθώα η καθηγήτρια που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών

  03/12/2021 14:20

Αθωώθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών εν ώρα μαθήματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η υπόθεση έγινε γνωστή περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, όταν έγινε η καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες προχώρησαν άμεσα στη διερεύνηση της καταγγελίας, εναντίον του μέλους της οργάνωσης των καθηγητών, λαμβάνοντας πληθώρα καταθέσεων από μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο διάστημα της διερεύνησης, το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) απομάκρυνε τη συνάδελφο από τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα, για να διευκολύνει τη λήψη των καταθέσεων και να προστατευθεί τυχόν μαρτυρία.

Η διερεύνηση ολοκληρώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν γραπτώς τη συνάδελφο στις 19 Νοεμβρίου 2021 για το αποτέλεσμα της διερεύνησης. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ΥΠΠΑΝ αναφέρονται τα εξής:

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, σε αντίθεση με την περίοδο που έγινε η καταγγελία, όπου το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε κύρια είδηση, η κατάρριψη της καταγγελίας δεν δημοσιεύτηκε πουθενά, γεγονός που μας οδηγεί στην έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης.

«Σημειώνουμε ότι με την παρούσα ανακοίνωση δεν έχουμε καμία πρόθεση να κρίνουμε το νομικό πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, αφού ο Νομοθέτης μοναδικό στόχο είχε να δώσει στα κακοποιημένα παιδιά. Εν τούτοις το αποτέλεσμα της διερεύνησης και η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας “ μας υποχρέωσαν να προχωρήσουμε στη σύνταξη και δημοσιοποίηση της παρούσας, με μοναδικό σκοπό την ανάκτηση του κύρους και της επαγγελματικής υπόστασης αλλά και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της συναδέλφου».

Καταλήγοντας, οι καθηγητές τονίζουν ότι θέλουν να σταθούν στην αναφορά που γίνεται στην απάντηση που έλαβε η συνάδελφος τους ότι «το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη λύπη του, για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη που βιώσατε όλο αυτό το διάστημα».

Όπως υποδεικνύουν, όντως, κατά τη διάρκεια της διερεύνησης, η καθηγήτρια υπέστη δυσβάστακτο ψυχικό και συναισθηματικό φορτίο το οποίο είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να νοσηλευτεί με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας από το οποίο εξήλθε την Τετάρτη, 24/11/2021, μετά από επέμβαση τριπλής διάνοιξης αρτηριών.

«Όπως σημειώνει ορθά το ΥΠΠΑΝ η ταλαιπωρία και η ψυχική οδύνη είναι δυσβάσταχτη για τη συνάδελφο, η οποία κατά γενική ομολογία των μαθητών/τριών της, των αθλητριών της, των συνδέσμων γονέων, των συναδέλφων της αλλά και των διευθυντών/τριών με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της πολυετούς εκπαιδευτικής και προπονητικής της σταδιοδρομίας, αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία, παιδαγωγού, εκπαιδευτικού και προπονήτριας».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας