Αναστάλθηκε η ποινική δίωξη του πολιτικού που καταγγέλθηκε για βιασμό

Απέσυρε την υπόθεση για φερόμενο βιασμό, από τον υποψήφιο βουλευτή, Ανδρέα Ταουξιή, η Νομική Υπηρεσία, οκτώ μήνες μετά την καταγγελία που υπέβαλε γυναίκα στην Αστυνομία και η οποία καταχωρήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημόσια καταγγελία για βιασμό με φερόμενο θύτη υποψήφιο βουλευτή-«Δεν το έκανε μόνο μια φορά»

Σε ανάρτησή του, ο κ. Ταουξιής, έγραψε πως «σήμερα, μετά από συνεχιζόμενες αναβολές, εμφανίστηκα για τελευταία φορά στο Δικαστήριο. Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, αποφάσισε να αποσύρει την υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον μου τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Δεν υπήρχε ποτέ υπόθεση για να οδηγηθεί στο Δικαστήριο, αυτή είναι η μοναδική αλήθεια».

Σημειώνει επίσης ότι «το υποτιθέμενο "θύμα" και όσοι την παρότρυναν, έκαναν θύμα έμενα και την οικογένεια μου. Αυτή η καταγγελία, προκάλεσε πόνο, απερίγραπτα αισθήματα αδικίας, αλλά και αθεράπευτες αλλαγές στη ζωή μου, γι’ αυτό και επιφυλάσσομαι, κάθε νόμιμου δικαιώματος».

Επισημαίνει ακόμα ότι «όπως μου είπατε πολλοί αυτούς τους δύσκολους μήνες, "Τα άδικα ουκ ευλογούνται". Έστω και αργά λοιπόν, η απόφαση της Εισαγγελίας για απόσυρση της υπόθεσης εναντίον μου, μπορεί να θεωρηθεί νομικά, ως η Απόλυτη Δικαίωση. Απόφαση, την οποία ανέμενα καρτερικά όλο αυτό τον καιρό, ως την επίσημη κάθαρση του ονόματος μου, και απαλλαγή από οποιαδήποτε αμφιβολία ή καχυποψία εναντίον μου. Το μήνυμα της δικαίωσης δεν είναι "πιασάρικο" για τα ΜΜΕ όσο αυτό της κατηγορίας, παρόλα αυτά, αναμένω πως θα φτάσει παντού».

Διερωτάται εξάλλου, «μπορεί όμως, αυτή η απόφαση να με δικαιώσει ουσιαστικά;»

Επισημαίνει εξάλλου ότι «δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο και τα δάκρυα της μάνας σε μία τόσο άδικη και σκληρή κατηγορία απέναντι στο παιδί της, τον πόνο και τα δάκρυα της μέλλουσας γυναίκας μου, της περήφανης γιαγιάς και παππού έναντι στον εγγονό, των αδελφιών μου αλλά και των φίλων, συγγενών, συνεργατών που μοίραζαν περήφανα τις προεκλογικές κάρτες, την ώρα που άκουγαν την πλειοψηφία των ΜΜΕ να με ισοπεδώνουν, με εικασίες και fake news».

Ποιος μπορεί, συνεχίζει «να με θεραπεύσει πραγματικά, όταν η πιο δημιουργική περίοδος της ζωής μου ανατράπηκε τόσο βίαια. Ποια δικαιοσύνη μπορεί να στρέψει πίσω τον χρόνο; Δυστυχώς, η απώλεια και η αναβολή κάθε προσωπικής στιγμής για τόσους μήνες, το τεράστιο αντίκτυπο σε προσωπικό και οικονομικό επίπεδο, δεν θεραπεύονται με αυτή τη δικαίωση».

Τονίζει επίσης πως «παρόλο λοιπόν, που η Εισαγγελία έστω και αργά, λειτούργησε για να διορθώσει αυτή την αδικία, την ίδια στιγμή οφείλουν όλοι, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Αστυνομία, Εισαγγελία και Πολιτεία. Ως δημόσιο πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά, μπορούσα και όφειλα να αποδεχτώ την απόλυτη αυστηρότητα απέναντι μου, περισσότερο από τον οποιονδήποτε. Παραταύτα, πριν να παραπεμφθεί σε Δικαστήριο η οποιαδήποτε υπόθεση, ειδικά όταν περνάνε 10 και πλέον χρόνια, θα πρέπει να γίνεται με ενδελεχή έρευνα, σοβαρά στοιχεία και με απόλυτη εχεμύθεια».

Διερωτάται εξάλλου, «ποίες είναι οι συνέπειες αυτού που κάνει κακόβουλη καταγγελία; Ποία η ευθύνη αυτού που σπείρει ψέματα στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ για αλλότριους σκοπούς, χωρίς κανένα βάρος απόδειξης. Ίσως αυτό ισοδυναμεί με βίαιη πράξη; Ίσως η νομοθεσία, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις;»

Υποδεικνύει ακόμα πως «οι ψευδείς και κακόβουλες καταγγελίες, με αλλότρια κίνητρα, πολιτικά, επαγγελματικά κτλ, λειτουργούν αντίθετα, και έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα, την αποδυνάμωση και καχυποψία της κοινωνίας στα πραγματικά θύματα. Όσοι λοιπόν ασχολούνται ενεργά, και υποστηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο θύματα, με θεσμοθετημένο ρόλο ή όχι, πρέπει να ξέρουν να ξεχωρίζουν και να αναγνωρίζουν κατ ελάχιστον, το τεκμήριο της αθωότητας. Διαφορετικά, λειτουργούν αθέμιτα και λαϊκιστικά, επιτρέποντας λαϊκά δικαστήρια να "ανθίζουν", προλαμβάνοντας έτσι, αποφάσεις των αρμοδίων θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης».

Αναφέρει επίσης πως «προσπαθώ πάντα να κρατώ τα θετικά, από όλες τις εμπειρίες που είχα την τύχη ή την ατυχία να βιώσω. Ότι πέρασα, πραγματικά δεν το εύχομαι σε κανένα άνθρωπο. Στη παρούσα περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα να κρατήσω, πέραν από την συγκινητική και απίστευτα τιμητική στήριξη, απέναντι σε αυτή τη αδικία, δημόσια και προσωπικά, με οποιοδήποτε μέσο. Θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω όλες και όλους, οι οποίοι εξ’ αρχής με υποστηρίξατε αυθόρμητα και ειλικρινά έναντι σε αυτή τη τόσο λεπτή κατηγορία. Εκείνες τις μέρες ήμουν πραγματικά ζωντανός νεκρός και ήταν η δική σας δύναμη που με βοήθησε να ανταπεξέλθω, και να χειριστώ σωστά και με σοβαρότητα όλα τα ζητήματα που προέκυψαν. Πάνω από όλα όμως, έδωσε δύναμη στους δικούς μου ανθρώπους, γι' αυτό και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα».

Ευχαριστώ, είπε «και όσους σεβάστηκαν το τεκμήριο της αθωότητας και περίμεναν τη σημερινή ημέρα, της επίσημης δικαίωσης. Σας διαβεβαιώνω όλους λοιπόν, πως θα συνεχίσω πιο δυνατός από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Το οφείλω άλλωστε στους δικούς μου ανθρώπους, σε όσους πίστεψαν σε εμένα και με στήριξαν διαχρονικά, και ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «συνεχίζω, κρατώντας τους πολλούς και όχι τους πολύ λίγους, συνεχίζω με αυτούς που ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας ή ιδεολογικής προσέγγισης, φέρθηκαν με σεβασμό απέναντι μου, ξεχωρίζοντας το κομματικό με το ανθρώπινο, αποδεικνύοντας στη πράξη τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να επικρατεί, σε όλα τα επίπεδα και συγκυρίες. Κλείνω, με ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, στην οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους δικηγόρους μου, για όλα όσα έκαναν για μένα αυτή την περίοδο, όπως επίσης την ηγεσία και την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης μου, οι οποίοι μου στάθηκαν πραγματικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί