Οργή από τις επιθέσεις στα σχολεία-«Βρείτε τους, για όνομα του Θεού…»

Οργή, απογοήτευση και αμέτρητα γιατί, προκαλούν οι, εκτός ελέγχου πλέον, αντιδράσεις για τη μάσκα στα σχολεία, που έχουν ξεφύγει από κάθε όριο, αφού κάποιοι με εγκληματικές ενέργειες, επιχειρούν να προκαλέσουν χάος στη δημόσια εκπαίδευση. Θύματα τα ίδια τα παιδιά, που στερούνται του δικαιώματός τους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και είναι αναγκασμένα να έρχονται αντιμέτωπα με εικόνες, που μόνο κακό τους προκαλούν. Το βάρος τώρα, κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό πριν φτάσουμε σε τέτοια κατάσταση, πέφτει στους ώμους της Αστυνομίας, που οφείλει να εντοπίσει άμεσα τα εγκληματικά στοιχεία, που απειλούν και την κοινωνική συνοχή.  

Οι δύο νέες εγκληματικές ενέργειες σε Δημοτικά στη Λεμεσό, όπου εξερράγη βόμβα και στην Λευκωσία όπου πυρπολήθηκε αίθουσα διδασκαλίας, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρη την κοινωνία, με την ΠΟΕΔ να κάνει λόγο για τρομοκρατία και να συνέρχεται εκτάκτως για να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει μέτρα.

«Πραγματικά διερωτώμαι αυτές όλες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που διαμαρτύρονται και επικαλούνται το καλό των παιδιών μας, θεωρούν ότι αυτά είναι προς το καλό τους; Οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία;», διερωτήθηκε εξοργισμένη μιλώντας στον REPORTER η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ανέφερε η κ. Βασιλείου η οποία κάλεσε την Αστυνομία να απομονώσει όλες τις περιπτώσεις που δημιουργούν αυτή την κατάσταση. «Δεν είναι πλήγμα μόνο για τα σχολεία, είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία. Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι. Είναι ανεπίτρεπτο, αυτή τη στιγμή δύο σχολεία δεν λειτουργούν και τα παιδιά στερούνται την εκπαίδευσή τους. Οι συνάδελφοι ζουν με το φόβο για το τι θα γίνει μετά. Συγνώμη, αυτά τα σχολεία θέλουμε και επικαλούμαστε το καλό των παιδιών μας; Για όνομα του Θεού. Μόνο θλίψη και θυμό νιώθουμε...».

Όπως ανέφερε η κ. Βασιλείου, οι απειλές προς τους εκπαιδευτικούς που ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζονται. «Είναι αυτό ενδιαφέρον από γονείς;», διερωτήθηκε η λέγοντας: «Σκεφτείτε τα παιδιά που πήγαν στα σχολεία τους το πρωί και αντίκρισαν αυτή την κατάσταση. Πού φτάσαμε; Καλώ την πολιτεία να σταθεί δίπλα μας. Βρείτε αυτές τις περιπτώσεις, απομονώστε τις και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας επιτέλους...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγε η κατάσταση-Βομβιστική επίθεση σε Δημοτικό, ζημιές μέχρι και την εκκλησία

«Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ακόμα στο σχολείο»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ Δημοτικού Ζακακίου που δέχθηκε τη βομβιστική επίθεση, Μιχάλης Σαββίδης ανέφερε ότι οι γονείς καταδικάζουν οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. «Είναι λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολείο να μην θωρείς ούτε μωρά ούτε τίποτε. Παίζει το κουδούνι κανένα μωρό εν υπάρχει να μπει στην τάξη του. Είναι καταδικαστέο λυπηρό. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ακόμα στο σχολείο. Ενημερωθήκαμε για δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο ένας εξερράγη ο άλλος όχι».

Διερωτήθηκε δε τι θα συνέβαινε εάν η έκρηξη γινόταν όταν τα παιδιά ήταν σχολείο, εκφράζοντας παράλληλα άγνοια ως προς τα κίνητρα των δραστών. «Μπορεί να είναι για οποιονδήποτε λόγο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν έχει να κάνει με θέμα σχολείου. Δεν είχαμε οποιοδήποτε θέμα εμείς τις τελευταίες ημέρες, ήταν ήρεμη η κατάσταση στο σχολείο μας».

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως αυτό έχει σχέση με τις διαμαρτυρίες των γονιών, ανέφερε πως απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να δώσει η Αστυνομία.  «Εμείς ως σχολείο είχαμε κάποιες συζητήσεις, όχι έντονες. Είμαι σίγουρος δεν είναι από γονιό δικό μας, με όσους μίλησα, άνθρωποι νούσημοι».

Τις εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία καταδικάζουν και οι οργανωμένοι γονείς καλώντας την πολιτεία να δράσει προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι.

   

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Χτύπησαν και σε Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας-Έβαλαν φωτιά και έγραψαν σύνθημα

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022