Ψάχνουν για ρουά ματ οι ανακριτές, άπιστος Θωμάς ο 32χρονος-Κλειδί η 17η Νοέμβρη

Σε δρόμο... μονόδρομο θέλουν να οδηγήσουν οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης των δύο γυναικών, 44 και 33 ετών, τον υπό αριθμόν ένα ύποπτο που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, αφού τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, δείχνουν πως ο 32χρονος Σύρος αποτελεί το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τον γρίφο αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην οικία στα Κάρδαμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην ίδια γραμμή ο 32χρονος, βρέθηκαν αίματα και του ιδίου-Και δεύτερο ένταλμα

Ο 32χρονος, στα ίχνη του οποίου οδηγήθηκαν οι Αρχές μετά από συγκεκριμένη προφορική μαρτυρία που έφθασε από πληροφοριοδότη, ο οποίος γνώριζε ονόματα και διευθύνσεις, και ήταν το πρόσωπο που άνοιξε το δρόμο των ερευνών που οδηγούν σε ένα πιθανό διπλό φονικό, εμμένει στη θέση του. Από τη μία, αρνείται τα περί δολοφονίας των δύο γυναικών, ενώ από την άλλη παραδέχεται πως μετέβη στο εξοχικό με τις δύο γυναίκες, όπου και διανυκτέρευσαν, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, και στην συνέχεια τις επέστρεψε στο χώρο διαμονής τους στη Λάρνακα. 

Ισχυρισμός, ο οποίος δεν φαίνεται να πείθει τους ανακριτές που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, αφού στην οικία, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να καθαριστούν όλα τα ίχνη, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, τόσο εντός όσο και εκτός του υποστατικού, το οποίο ταυτοποιήθηκε με τη μια εκ των δύο γυναικών που αγνοείται, όπως επίσης και με το γενετικό υλικό του 32χρονου. Παράλληλα, οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν σε εκσκαφέα που ήταν σταθμευμένος στο υπόγειο της οικίας, στην οποία εκτελούσε εργασίες και είχε πρόσβαση ο 32χρονος, έρχονται να ενισχύσουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, με τους ανακριτές να εκτιμούν - δεδομένου πως οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν - πως χρησιμοποιήθηκε μετά τη διάπραξη του αδικήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ στο δάσος-Το τεκμήριο κλειδί, τα σενάρια και οι δυσκολίες των ερευνών

Ψάχνουν για ρουά ματ οι ανακριτές

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 32χρονος, που μεταφέρθηκε στην οικία για υποδείξεις σκηνών, ερωτηθείς για τα αίματα και την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού, αμφισβητεί την ύπαρξη των εν λόγω στοιχείων, ισχυριζόμενος πως δεν συνέβηκε τίποτα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην οικία, επιμένοντας παράλληλα πως ο ίδιος τις επέστρεψε τις δύο γυναίκες, ενώ ανέφερε μάλιστα πως ενδεχομένως να γνωρίζει κάτι περισσότερο ή και να παραλήφθηκαν από άλλο πρόσωπο, το οποίο και κατονόμασε. Πρόκειται για τον δεύτερο ύποπτο που καταζητείται, 23 ετών, ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται και άλλες υποθέσεις που διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού και για τις οποίες και καταζητείτο.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, έχοντας στα χέρια τους στοιχεία και επιστημονικά δεδομένα, ψάχνουν επιπρόσθετες μαρτυρίες που θα οδηγήσουν τον 32χρονος σε αδιέξοδο, ώστε να τον αναγκάσουν να τους μιλήσει για τα όσα συνέβησαν στην οικία, αφού η σκηνή δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές από τη μία λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα από το περιβάλλον του 32χρονου, ενώ από την άλλη εξετάζουν τις διακινήσεις του, τις ουσιώδεις μέρες. Δηλαδή, από τις 17 Νοεμβρίου, οπότε και ήταν η τελευταία φορά που έδωσαν σημεία ζωής οι δύο Ρωσίδες, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, οπότε και συνελήφθη.

Χρησιμοποίησε τη βίζα της μίας    

Σε μία προσπάθεια να ριχθεί περαιτέρω φως στην υπόθεση, κλειδί αποτελούν τα τηλέφωνα τόσο του υπόπτου όσο και των θυμάτων, με το στιγμα του κινητού της μία εκ των δύο να εντοπίζεται σε περιοχή της Λεμεσού, ενώ από τις έρευνες προκύπτει πως ο 32χρονος χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της μίας γυναίκας για βενζίνη και για αγορά πραγμάτων από περίπτερο, την μέρα που όπως ισχυρίζεται επέστρεψαν, κάτι που δεν αποκλείεται να έγινε και για παραπλάνηση. Επίσης, στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκε η ταυτότητα της μίας γυναίκας και το κινητό της, με τον 32χρονο να παραδέχεται πως τα πήρε, με τις εξηγήσεις του όμως να μην είναι ικανοποιητικές. 

Πάντως, από τις έρευνες των Αρχών στο χώρο διαμονής των γυναικών, η μια εκ των οποίων έφθασε στην Κύπρο το καλοκαίρι και η άλλη πριν από περίπου ένα μήνα, ως επισκέπτριες και οι δύο, εντοπίστηκαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ από τις εξετάσεις δεν φαίνεται να εγκατέλειψαν την Κύπρο από οποιαδήποτε νόμιμο σημείο εισόδου ή εξόδου

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και σήμερα σε διάφορα σημεία και περιοχές, με τους ανακριτές να αξιολογούν κάθε πληροφορία που φθάνει ενώπιον τους, ενώ οι έρευνες στα Κάρδαμα φαίνεται να διακόπτονται, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αφού δεν φαίνεται να εντοπίστηκαν ίχνη που να οδηγούν στον εντοπισμό των δύο γυναικών. 

Πάντως, εάν το σενάριο του διπλού φονικού κλειδώνει, τότε ο εντοπισμός των σορών των δύο Ρωσίδων κρίνεται επιτακτικός, αφενός για τον εντοπισμό στοιχείων και επιστημονικής μαρτυρίας και αφετέρου για την στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, σε διαφορετική περίπτωση το έργο των ανακριτών καθίσταται δύσκολο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χτενίζουν περιμετρικά την οικία για την εξαφάνιση των δύο γυναικών-Στο επίκεντρο το τρακτέρ με τα αίματα (pics)

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα