Θρίλερ στο δάσος-Το τεκμήριο κλειδί, τα σενάρια και οι δυσκολίες των ερευνών

Με drone και ανιχνευτικά σκυλιά, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών στην περιοχή Κάρδαμα, σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο γυναικών από τη Ρωσία, ηλικίας 44 και 33 ετών οι οποίες αγνοούνται από τις 17 Νοεμβρίου, με το ενδεχόμενο της διάπραξης φόνου να παραμένει ανοικτό.   

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας, έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού η οικία η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο, είναι στη μέση του δάσους, με αποτέλεσμα, μέχρι αυτή την ώρα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού μπορεί ο φερόμενος δράστης, να τοποθέτησε τις σορούς, δεδομένου ότι πίσω από την εξαφάνιση κρύβεται ένα στυγερό έγκλημα. 

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι ο γεωργικός εκσκαφέας, ο οποίος εντοπίστηκε στον υπόγειο χώρο της οικίας και στην χούφτα του ανιχνεύθηκαν ίχνη αίματος, με το γενετικό υλικό να ταυτοποιείται με τη μια εκ των δύο γυναικών που αγνοείται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χτενίζουν περιμετρικά την οικία για την εξαφάνιση των δύο γυναικών-Στο επίκεντρο το τρακτέρ με τα αίματα (pics)

Με δεδομένο ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί, οι ανακριτές της υπόθεσης, διερευνούν δύο σενάρια, σε σχέση με τον εκσκαφέα. Το πρώτο είναι ο εκσκαφέας να έχει χρησιμοποιηθεί από τον φερόμενο δράστη για να μεταφερθούν οι σωροί των δύο γυναικών στο σημείο όπου τελικά θάφτηκαν, ενώ το δεύτερο είναι ο φερόμενος ύποπτος να μετέφερε με τον εκσκαφέα τις σωρούς σε άλλο όχημα και από εκεί να τις μετέφερε σε άλλο σημείο. 

Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη, είχε επισκεφθεί την οικία στα Κάρδαμα με τις δύο γυναίκες, ωστόσο δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Είχε όμως πρόσβαση, αφού ανέλαβε σε συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια, να εκτελέσει κάποιες εργασίες στην οικία. Μάλιστα όπως προκύπτει μέσα από οπτικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, ο 32χρονος διανυκτέρευσε στην οικία μαζί με τις δύο γυναίκες. Ανακρινόμενος, ο ύποπτος αρνείται τη διάπραξη του εγκλήματος, ωστόσο παραδέχεται πως μετέφερε τις δύο γυναίκες στο εξοχικό, τις οποίες όμως, όπως ισχυρίζεται, τις επέστρεψε στην οικία τους. 

Σημειώνεται ότι η εξαφάνιση των γυναικών, καταγγέλθηκε από φιλικό τους πρόσωπο στις 19 Νοεμβρίου, το οποίο ανέφερε πως χάθηκαν τα ίχνη τους από τις 17 Νοεμβρίου και ως εκ τούτου, οι έρευνες επικεντρώνονται χρονικά στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο διαμονής τους, στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα και διαπιστώθηκε πως δεν εγκατέλειψαν την Κυπριακή Δημοκρατία από οποιαδήποτε νόμιμο σημείο εισόδου - εξόδου.

Η πληροφορία για ανάμιξη του 32χρονου στην υπόθεση, προέκυψε στις 25 Νοεμβρίου και όταν κλήθηκε στην Αστυνομία, ο ύποπτος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, ενώ προέκυψαν κάποια στοιχεία που δημιουργούσαν υπόνοιες ότι ενέχεται στην υπόθεση.

Ο ύποπτος συνελήφθη τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου και τέθηκε υπό επταήμερη κράτηση, την ίδια μέρα,  από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για αδικήματα που έχουν σχέση με απαγωγή και αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

 

Το γεγονός ότι η οικία στα Κάρδαμα βρίσκεται σε δασώδη περιοχή, καθιστά τις έρευνες ιδιαίτερα δύσκολες, αφού αυτές επεκτείνονται σε απόσταση χιλιομέτρων. Εξού, σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης της περιοχής επιστρατεύτηκε τo drone της Αστυνομίας και τα ανιχνευτικά σκυλιά. Ως εκ τούτου καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστούν ίχνη, ενώ γίνονται ασκήσεις επί χάρτου για τα πιθανά σενάρια και σε ποιους δρόμους ο εκσκαφέας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση. 

Ακόμα πιο δύσκολο καθιστά το έργο των Αρχών, το γεγονός πως, παρά το ότι στην περιοχή βρίσκονται περίπου άλλες 40 με 50 οικίες, σχεδόν όλες χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους ως εξοχικές, συνεπώς, δεν υπάρχουν μαρτυρίες για τα όσα, ίσως να συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνες και πριν από λίγα 24ωρα περιμετρικά της οικίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Σημειώνεται πως οι δύο γυναίκες που αγνοούνται είναι η Alraeesi Khaiat, 43 ετών και η Mariia Gazibagandova, 33 ετών και οι δύο από τη Ρωσία, οι οποίες έφτασαν στην Κύπρο, η πρώτη το καλοκαίρι και η δεύτερη πριν από δύο μήνες για τουρισμό. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σενάριο διπλού φονικού πίσω από την εξαφάνιση δύο γυναικών-Αίματα σε εκσκαφέα

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους