Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Χοντραίνουν οι αντιδράσεις... Εκρηκτικός μηχανισμός στο Υπ. Παιδείας της Λεμεσού

  29/11/2021 08:15
Χοντραίνουν οι αντιδράσεις... Εκρηκτικός μηχανισμός στο Υπ. Παιδείας της Λεμεσού

Χοντραίνουν οι αντιδράσεις... Εκρηκτικός μηχανισμός στο Υπ. Παιδείας της Λεμεσού

  29/11/2021 08:15

Χοντραίνει το σκηνικό γύρω από τις αντιδράσεις των γονιών, σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, για αναχαίτιση της πανδημίας, αφού μετά τις πορείες και τις διαμαρτυρίες, μια εγκληματική ενέργεια έρχεται να προστεθεί στις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι τοποθετήσαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε το πρωί από εργαζόμενους και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν επί τόπου και απέκλεισαν τη σκηνή για έρευνες.

Από τις προκαταρτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αυτοσχέδιο μηχανισμό υψηλής ισχύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές, διαμαρτυρίες, αποχές και στο βάθος μέτρα-Νέα δεδομένα στα Δημοτικά

Πάντως, οι έρευνες δεν πτόησαν τους γονείς που είχαν σπεύσει στο σημείο, για να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, αφού η ομάδα που είχε μαζευτεί έξω από το Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας, μετακινήθηκε λίγα μέτρα πιο δίπλα.

Διαμαρτυρίες και φωνές από γονείς

Υπενθυμίζεται ότι το διήμερο που πέρασε ήταν αρκετά... εκρηκτικό, αφού γονείς και παιδιά βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Συγκεκριμένα, στην Λάρνακα, το απόγευμα του Σαββάτου, για πάνω από δύο ώρες, οι γονείς απέκοψαν δρόμους στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς στη Λάρνακα και φώναζαν ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης, τα οποία όπως θεωρούν καταπατούν τα δικαιώματα των παιδιών τους. 

Γι' αυτό το σκοπό, είχαν κλείσει τους δρόμους στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς, πιάνοντας εξ απροόπτου διερχόμενους οδηγούς. Το παράδοξο είναι ότι ενώ διαμαρτύρονταν, όπως διαμήνυαν, για τα δικαιώματα των παιδιών τους, καταπατούσαν τα δικαιώματα των πολιτών, που δεν συμμετείχαν στην διαμαρτυρία τους, προπηλακίζοντας οδηγούς, καθυστερώντας ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για θεραπείες και δυσκολεύοντας ταξιδιώτες που έπρεπε να προλάβουν μία πτήση. 

Την ίδια ώρα, στην Πάφο, γονείς και παιδιά είχαν βγει, επίσης, στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, με τα πράγματα να παραμένουν ήπια, χωρίς επεισόδια. Την Κυριακή ακολούθησε το ίδιο σκηνικό, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία. Εξάλλου, στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής, γονείς είχαν πραγματοποιήσει πικ νικ, ως μία αλλιώτικη ένδειξη διαμαρτυρίας, για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσηκωμός σχολείων, αντιδρά το ένα μετά το άλλο-Ποια ανακοίνωσαν ανυπακοή τη Δευτέρα

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται, αφού σήμερα αναμένεται και πάλι να βρεθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, γονείς και μαθητές για να διαμαρτυρηθούν, στις 10:30, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες και έξω από τα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα-SafePass για παιδιά 6+, κόκκινο σε ανεμβολίαστους

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας