Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μη αποδεκτή η μαρτυρία «Μαριούθκια» στην δίκη Ζαβράντωνα

  27/11/2021 12:58
Μη αποδεκτή η μαρτυρία «Μαριούθκια» στην δίκη Ζαβράντωνα

Μη αποδεκτή η μαρτυρία «Μαριούθκια» στην δίκη Ζαβράντωνα

  27/11/2021 12:58

Μη αποδεκτή αποτελεί πλέον η μαρτυρία που έδωσε στις Αρχές πριν τη δολοφονία του, ο 34χρονος Μάριος Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας», αναφορικά με την υπόθεση διακίνησης ενάμιση κιλού κοκαΐνης στη Λάρνακα, για την οποία κατηγορείται ο Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαριούθκιας, υπ’ αριθμόν 18… Η σφραγίδα του εκτελεστή και οι άριστοι των αρίστων

Ο «Μαριούθκιας», που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2021, όπως και ο 23χρονος κουνιάδος του, είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί για την εν λόγω υπόθεση, με την Αστυνομία όμως να τους χρησιμοποιεί ως μάρτυρες, ώστε να καταθέσουν εναντίον του Ζαβράντωνα. Εξού, και η ποινή που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση ήταν χαμηλή σε σχέση με την ποσότητα της κοκαΐνης, με τον 23χρονο να καταδικάζεται το 2020 σε έξι μήνες φυλάκιση και τον «Μαριούθκια» σε δύο χρόνια φυλάκιση. 

Και οι δύο, συνεργάστηκαν με τις Αρχές και ενέπλεξαν στην υπόθεση τον Ζαβράντωνα, ενώ τέθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας και ως εκ τούτου, μετά την καταδίκη τους, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας και όχι στις Κεντρικές. 

Όπως είχε αναφέρει τότε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, «στην επιβολή ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την παραδοχή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεργασία τους με τις ανακριτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους, τέθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων το 2020 ο «Μαριούθκιας»

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, ενώπιον του οποίου βρέθηκε ο Ζαβράντωνας, ο δικηγόρος του Χρίστος Πουτζιουρής, επικαλούμενος νομολογία, υπέβαλε αίτημα όπως η μαρτυρία που «Μαριούθκια», να μην αποτελέσει αντικείμενο της δίκης. 

Αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό από το Κακουργιοδικείου, αφού πρόκειται για πρόσωπο που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή και η υπεράσπιση δεν θα μπορούσε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του με την αντεξέταση του μάρτυρα. Η εξέλιξη αυτή, επηρεάζει τη δίκη, καθώς ο «Μαριούθκιας» ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άδειασε «Γλύκα» το Δικαστήριο, κούνησε το δάκτυλο σε Αρχές-Η απόφαση καταπέλτης

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας