Υπό κράτηση ο εκζητούμενος από Ιταλία για την απαγωγή εξάχρονου

Ως πρόσωπο που συνέδραμε στην απαγωγή 6χρονου, από τον παππού του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Ιταλία, φέρεται ο 50χρονος που συνελήφθη στη Λεμεσό, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Ο 50χρονος, τέθηκε υπό κράτηση το πρωί, από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, οπόταν θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοση του.

Η υπόθεση αφορά στην περίπτωση του 6χρονου Eitan Biran, ο οποίος επέζησε τραγικού ατυχήματος με τελεφερίκ, τον περασμένο Μάιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ιστορία πίσω από την απαγωγή του 6χρονου και ο ρόλος του ύποπτου επιχειρηματία

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη δικαστική μάχη για την κηδεμονία του και οι Ιταλικές Αρχές εξέδωσαν διεθνή και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου «στις 12 Νοεμβρίου το ΤΑΕ Λεμεσού παρέλαβε ευρωπαϊκό ένταλμα από τις Ιταλικές Αρχές για τη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής ανήλικου που διαπράχθηκε στην Ιταλία, τον Σεπτέμβριο του 2021».

«Μετά από εξετάσεις που έγιναν και σχετική παρακολούθηση, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, εντόπισαν χθες τον 50χρονο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου συνελήφθη δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση συνδέεται με το ατύχημα που σημειώθηκε, με τελεφερίκ, στην Ιταλία, τον περασμένο Μάιο.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο 50χρονος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, φέρεται να συνωμότησαν και να μετέφεραν τον ανήλικο, χωρίς τη συγκατάθεση του κηδεμόνα, σε 3η χώρα», πρόσθεσε.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστήριο, ωστόσο λόγω του προχωρημένου της ώρας, αποφασίστηκε όπως εξετάσει το αίτημα για έκδοση του στην Ιταλία, στις 29 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τότε, ο ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά