Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Οι δυο περιπτώσεις που είναι επικίνδυνες και παραπλανητικές για το κοινό

  25/11/2021 09:56
Οι δυο περιπτώσεις που είναι επικίνδυνες και παραπλανητικές για το κοινό

Οι δυο περιπτώσεις που είναι επικίνδυνες και παραπλανητικές για το κοινό

  25/11/2021 09:56

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει το κοινό ότι, συνεχίζεται η αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Οι αποστολείς ισχυρίζονται ότι προέρχονται από Τράπεζες ή εταιρείες μεταφορών και καλούν το κοινό να ακολουθήσει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για επίλυση δήθεν προβλήματος που προέκυψε.

Συγκεκριμένα, για τα μηνύματα που αφορούν τράπεζες, το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι παρατηρήθηκε δήθεν ασυνήθιστη δραστηριότητα στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο παραλήπτης και τον καλούν να επιλέξει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για επιβεβαίωση στοιχείων. Επίσης, προειδοποιούν τον χρήστη του λογαριασμού ότι εάν δεν το πράξει, θα αναγκαστούν δήθεν να αναστείλουν την λειτουργία του τραπεζικού του λογαριασμού.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά μήνυμα από δήθεν εταιρεία μεταφοράς πακέτων και φακέλων, όπου ο δήθεν αποστολέας ενημερώνει τους αποδέκτες των μηνυμάτων ότι πρόκειται να παραλάβουν πακέτο και καλούν το κοινό να επιλέξει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για τακτοποίηση της παράδοσης του πακέτου.

Και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις αφορούν μηνύματα που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν παραλαμβάνει τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ σε αυτά.

Υπενθυμίζεται επίσης το κοινό, ότι δεν πρέπει να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία, τους κωδικούς του και πρόσβαση στους λογαριασμούς του σε τρίτα πρόσωπα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας