Οι δυο περιπτώσεις που είναι επικίνδυνες και παραπλανητικές για το κοινό

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει το κοινό ότι, συνεχίζεται η αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Οι αποστολείς ισχυρίζονται ότι προέρχονται από Τράπεζες ή εταιρείες μεταφορών και καλούν το κοινό να ακολουθήσει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για επίλυση δήθεν προβλήματος που προέκυψε.

Συγκεκριμένα, για τα μηνύματα που αφορούν τράπεζες, το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι παρατηρήθηκε δήθεν ασυνήθιστη δραστηριότητα στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο παραλήπτης και τον καλούν να επιλέξει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για επιβεβαίωση στοιχείων. Επίσης, προειδοποιούν τον χρήστη του λογαριασμού ότι εάν δεν το πράξει, θα αναγκαστούν δήθεν να αναστείλουν την λειτουργία του τραπεζικού του λογαριασμού.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά μήνυμα από δήθεν εταιρεία μεταφοράς πακέτων και φακέλων, όπου ο δήθεν αποστολέας ενημερώνει τους αποδέκτες των μηνυμάτων ότι πρόκειται να παραλάβουν πακέτο και καλούν το κοινό να επιλέξει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για τακτοποίηση της παράδοσης του πακέτου.

Και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις αφορούν μηνύματα που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν παραλαμβάνει τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ σε αυτά.

Υπενθυμίζεται επίσης το κοινό, ότι δεν πρέπει να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία, τους κωδικούς του και πρόσβαση στους λογαριασμούς του σε τρίτα πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών