Από αιμορραγικό σοκ ο θάνατος του 28χρονου που δολοφονήθηκε έξω από πολυκατοικία

Από αιμορραγικό σοκ επήλθε ο θάνατος του 28χρονου από το Κόνγκο, που δολοφονήθηκε έξω από πολυκατοικία στον Παρισσινό, όπως κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η τάτσα στον πολιτισμό μας και οι ενοχές που περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του 28χρονου επήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία αιμορραγίας που έχει προκληθεί από νήσσον και τέμνων όργανο.

Το έγκλημα διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 28χρονος λογομάχησε με άλλο πρόσωπο και σε κάποια στιγμή πιάστηκαν στα χέρια. Τότε, ο φερόμενος δράστης ανέσυρε μαχαίρι και κάρφωσε πισώπλατα τον 28χρονο, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.

Στο σημείο κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προχώρησαν στη σύλληψη 25χρονου, ενώ στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος πιστοποίησε το θάνατο του 28χρονου. 

Το πρωί της επόμενης μέρας, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 36χρονος. Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες.

Οι έρευνες της Αστυνομίας, βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς προηγήθηκε του φονικού, ενώ στα πλαίσια των ερευνών οι ανακριτές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τους κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία παραλήφθηκαν και αξιολογούνται. 

Την ίδια ώρα, λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση, από αυτόπτες μάρτυρες.

Ομολόγησε το έγκλημα ο 25χρονος

Σε δηλώσεις του για την υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι ο 25χρονος φέρεται να έχει παραδεχτεί την διάπραξη του αδικήματος.

Όσον αφορά το άλλο πρόσωπο, ηλικίας 36 ετών, «έχει προβάλει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και γίνονται αυτή την στιγμή εξετάσεις για να καταλήξουμε ακριβώς στα αίτια και στα κίνητρα που οδήγησαν τον 25χρονο να προχωρήσει σ’ αυτήν την πράξη.  Επανέλαβε επίσης πως υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί οι οποίοι αυτή την στιγμή διερευνώνται».

Σε σχέση με την επιχείρηση της Αστυνομίας το πρωί της Τετάρτης σε πολυκατοικία στην Λευκωσία ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι πρόκειται για την τέταρτη στην σειρά παρόμοια επιχείρηση της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για «μια σειρά από επιχειρήσεις που ξεκίνησε η Αστυνομία τον τελευταίο μήνα. Είναι η 4η σε σειρά, δεν έγινε μόνο σε συγκεκριμένη πολυκατοικία αλλά και σε άλλους δύο χώρους που υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν ενδεχομένως πρόσωπα τα οποία ήταν παράνομα ή διαπράττουν κάποια άλλα αδικήματα, σε συνεργασία πάντοτε με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και τις δημοτικές αρχές». 

Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της επιχείρησης  έχουν εντοπιστεί δύο πρόσωπα τα οποία έχουν συλληφθεί. Για έναν απ’ αυτούς, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για υποθέσεις που διερευνούσε το ΤΑΕ Λευκωσίας. Στους άλλους δύο χώρους όπου έγινε η έρευνα δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον χώρο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως έχουν εντοπιστεί και κάποια άλλα θέματα όσον αφορά τον τρόπο διαβίωσης των προσώπων που βρίσκονταν εκεί. Το θέμα ανέλαβαν καθήκοντός οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, είπε.

Τον τελευταίο μήνα, επανέλαβε, έχουν γίνει άλλες τέσσερις επιχειρήσεις, με την πρώτη στις 14 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης της Λευκωσίας όπου ελέγχθηκαν 120 άτομα, ενώ 16 από αυτά εντοπίστηκε ότι βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι χώροι όπου διέμεναν δεν πληρούσαν τις συνθήκες υγιεινής και ενημερώθηκαν καθήκοντός οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αλλά και οι δημοτικές αρχές, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας