Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Γεωργίου

Για το μεγάλο ταξίδι έφυγε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Αυξεντίου Γεωργίου, σε ηλικία 68 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση κοινοποίησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αδελφός του εκλιπόντος Κυριάκος Γεωργίου, o οποίος έγραψε, «με θλίψη και λύπη σας πληροφορώ ότι σήμερα το πρωί ο αδελφός μου Ανδρέας (Άντρος) Αυξ. Γεωργίου έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μου αδελφέ».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 2.30 μμ από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου. Η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο Αραδίππου. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια λόγω των μέτρων.

Σημειώνεται ότι, ο άτυχος 68χρονος, καταλείπει σύζυγο και τρία παιδιά. Έκκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές στο Σύνδεσμο Φιλόπτωχων της Ενορίας Προδρόμου και στο Ίδρυμα Χρ. Χασάπη.

Το βιογραφικό του πρώην Βουλευτή

Ο Ανδρέας Αυξεντίου Γεωργίου γεννήθηκε τον Μάϊο του 1953 στη Λάρνακα της Κύπρου. Το 1978 απέκτησε την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου και νομικού συμβούλου στην Κύπρο. Το 1987 ανακηρύχθηκε βουλευτής της Επαρχίας Λάρνακας, αξίωμα στο οποίο επανεκλέγηκε το 1991, υπηρετώντας ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για δύο βουλευτικές περιόδους μέχρι το 1996.

Ως βουλευτής διατέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Άμυνας και Κανονισμών και Δικαιωμάτων των Μελών. 

Το 1997 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 2000. Είναι ιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας  Α.Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε., καθώς και δικηγόρος, νομικός σύμβουλος, πρόεδρος και διοικητικός σύμβουλος διάφορων τοπικών εταιρειών και εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων, ενώ είναι και καταπιστευματοδόχος διεθνών καταπιστευμάτων.

Αποτελούσε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΔΣ), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), του Ινστιτούτου Διαιτητών και Διαμεσολαβητών Αγγλίας (CIarb), του Συνδέσμου Πρώην Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΚΕΒΕ.

Ως μέλος του ΠΔΣ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης Νομοσχεδίων και συμμετείχε στις Επιτροπές Νομοθεσίας και Δεοντολογίας, ενώ ως μέλος του ΔΔΣ συμμετείχε στις Επιτροπές Διαιτησίας, Διαμεσολάβησης, Εταιρικού Δικαίου, Φορολογικού Δικαίου, Τραπεζικού Δικαίου, Αεροπορικού Δικαίου, καθώς επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης (Forum) Δικηγόρων του ΔΔΣ.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Αυξεντίου Γεωργίου είναι αδελφός του γνωστού δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, Γιώργου (Κόκος) Γεωργίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 69 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεβίωσε ο γνωστός δικηγόρος Κόκος Γεωργίου από τη Λάρνακα

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών