Ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το κοιμητήριο, ακτίνα χιλιομέτρων (pics)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών αναφορικά με την καταγγελία για κλοπή οστών από το κοιμητήριο των Μαρωνιτών στον παλαιό δρόμο Αγίων Τριμιθιάς –Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία ανήκουν στην μητέρα υπό προστασία μάρτυρα, που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση για εμπορία 16 κιλών κοκαΐνης. 

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη σκηνή έσπευσαν μέλη του εγκληματολογικού αλλά και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι με την βοήθεια ανθρωπολόγου, θα διεξάγουν έρευνες στον ανοιχτό τάφο, ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι, η κλοπή των οστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον ανοιχτό τάφο ιατροδικαστές και ανθρωπολόγοι-Έριξαν ασβέστη οι δράστες

Ο τάφος εντοπίστηκε ανοιχτές χθες το απόγευμα, με το φρέσκο χώμα να οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα πως οι δράστες χτύπησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ στον τάφο είχε ριχθεί ασβέστη.

Μέλη του εγκληματολογικού διεξάγουν παράλληλα εξετάσεις σε παρακείμενους τάφους σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ίχνη και στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον τρόπο δράσης και διαφυγής των δραστών από το κοιμητήριο, το οποίο σημειώνεται πως βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή και δεν υπάρχουν παρακείμενα υποστατικά, ώστε να αναζητηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ωστόσο, τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, χτενίζουν ολόκληρη την περιοχή και τον δρόμο από Ανθούπολη μέχρι Κοκκινοτριμιθιά, ψάχνοντας από τη μια μαρτυρίες για οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις και από την άλλη κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως να κατέγραψαν οτιδήποτε.

Ο τάφος ανήκει στην μητέρα υπό προστασία μάρτυρα που το 2019 καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση, αφού πιάστηκε με 16 κιλά κοκαΐνη, ενώ στη συνέχεια, οι Αρχές αποφάσισαν να τον θέσουν υπό προστασία μάρτυρα και να τον μεταφέρουν στον χώρο όπου κρατούνται οι μάρτυρες. Η μητέρα του μάρτυρα, απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι έρευνες των Αρχών στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στην υπόθεση που εμπλέκεται ο μάρτυρας, ωστόσο όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, ο 36χρονος καταδικασθείς έχει και άλλα ανοιχτά μέτωπα και δεν μπορεί να αποκλειστεί οτιδήποτε. Σημειώνεται πως το όνομα του 36χρονου ενεπλάκη και σε άλλες υποθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ανδρέας Λαμπριανού, ανέφερε πως ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ότι κλάπηκαν τα οστά, τονίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σε ότι αφορά το κίνητρο, είπε πως «η Αστυνομία ακόμη δεν έχει καταλήξει στο κίνητρο». 

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κατά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση, ανέφερε πως, «πρόκειται για ένα έγκλημα που πέραν της ποινικής πτυχής που υπέχει προσβάλλει και τη μνήμη της θανούσας. Με μεγάλη ευαισθησία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για εξιχνίαση της υπόθεσης».

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε πως «σκοπός της Αστυνομίας είναι η εδραίωση και ενδυνάμωση του προγράμματος. Δεν έχω να πω οτιδήποτε για σύνδεση με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών