Στον ανοιχτό τάφο ιατροδικαστές και ανθρωπολόγοι-Έριξαν ασβέστη οι δράστες

Στο κοιμητήριο των Μαρωνιτών και στον τάφο γυναίκας που βρέθηκε ανοιχτός, ώστε να διεξαχθούν έρευνες μετά την καταγγελία για κλοπή οστών, επιστρέφουν μέλη του εγκληματολογικού της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία για κλοπή σορού από κοιμητήριο-Σε κόκκινο συναγερμό οι Αρχές

Η σκηνή παρέμεινε υπό φρούρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τις έρευνες να αρχίζουν με το πρώτο φως της ημέρας, αφού χθες λόγω του σκότους δεν έγινε κατορθωτό να διεξαχθούν εξετάσεις.

Στο κοιμητήριο, που βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Αγίων Τριμιθιάς με κατεύθυνση την Κοκκινοτριμιθιά, θα διενεργήσουν έρευνες οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ κλήθηκαν και ανθρωπολόγοι, ώστε να επιβεβαιώσουν την κλοπή των οστών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από τον τάφο έχει ριχθεί ασβέστης και μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί με βεβαιότητα εάν έχουν κλαπεί ή όχι τα οστά. 

Η καταγγελία για κλοπή σορού από τάφο έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Αστυνομία, η οποία έσπευσε επί τόπου και απέκλεισε τη σκηνή, ενώ όπως διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο τάφο είναι θαμμένη μητέρα προσώπου που τελεί υπό προστασία μάρτυρας και η οποία απεβίωσε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Ο μάρτυρας, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί το 2019 σε δεκαέξι χρόνια φυλάκιση, για υπόθεση εμπορίας δεκαέξι κιλών κοκαΐνης, ωστόσο στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, για την ίδια υπόθεση.

Ως εκ τούτου, οι Αρχές στρέφουν την προσοχή τους στο σενάριο η κλοπή των οστών να σχετίζεται με την υπόθεση και να ήταν ένα μήνυμα στον μάρτυρα, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, αφού ο μάρτυρας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και με άλλα πρόσωπα.

​Την ίδια ώρα, οι Αρχές εκτιμούν πως η επέμβαση στον τάφο έγινε τις τελευταίες είκοσι τέσσερις με σαράντα οκτώ ώρες. Έχοντας καθορίσει τον χρονικό ορίζοντα, η Αστυνομία έστρεψε την προσοχή της στον εντοπισμό καμερών, για να μελετήσει τις κινήσεις οχημάτων το τελευταίο διήμερο.

Παρότι το κοιμητήριο βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να υπάρχουν κάμερες στο συγκεκριμένο σημείο, οι Αρχές αναμένεται να επεκτείνουν τις έρευνές τους και σε άλλα σημεία της γύρω περιοχής, ώστε να διαφανεί κατά πόσον καταγράφηκαν οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις. 

Σημειώνεται ότι έρευνες θα γίνουν και στον περιβάλλοντα χώρο του κοιμητηρίου, αφού η σκηνή που αποκλείστηκε καλύπτει μεγάλη ακτίνα.

 

 

 

 

 

  

 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ