Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ποινή με αναστολή στους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Παναγιώτη

  11/11/2021 10:32
Ποινή με αναστολή στους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Παναγιώτη

Ποινή με αναστολή στους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Παναγιώτη

  11/11/2021 10:32

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στους τρεις νεαρού που κρίθηκαν ένοχοι, για τον θάνατο του 16χρονου, Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 14ης Απριλίου το 2019, μετά από νεανικό πάρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντίστροφη μέτρηση για την ποινή στους τρεις για το θάνατο του Παναγιώτη

Πρόκειται για έναν 20χρονο από την Ορόκλινη, έναν 19χρονο από τη Λάρνακα και έναν 19χρονο από τα Λιβάδια Λάρνακας, οι οποίοι απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Σημειώνεται ότι, ο τέταρτος κατηγορούμενος, 20 ετών επίσης από την Ορόκλινη, για την υπόθεση, κρίθηκε αθώος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, είχαν παρακινήσει τον ανήλικο να τους δείξει πόσο αλκοόλ αντέχει να καταναλώσει, ενώ κάθισαν δίπλα στον 16χρονο για να επιβλέπουν την κατανάλωση.

Μάλιστα, του είχαν τοποθετήσει σειρά από σφηνάκια και του φώναζαν «πιες, πιες, πιες», με αποτέλεσμα ο άτυχος Παναγιώτης να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε πολύ μικρό διάστημα. Ακολούθως, ένας εκ των κατηγορούμενων, του έβαλε στο στόμα μπουκάλι με αλκοόλ, το οποίο επίσης κατανάλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένοχοι οι τρεις για τον θάνατο εξ αμελείας του 16χρονου Παναγιώτη

Σε κάποια στιγμή, ο 16χρονος σήκωσε τα χέρια δείχνοντας τους ότι δεν μπορεί να πιει άλλο, με ένα από τους κατηγορούμενους να χαμογελά και να λέει σε άλλο ότι είναι «νοκ άουτ», κάτι που στη συνέχεια ανακοίνωσε και στους άλλους παρευρισκόμενους.

Όπως αναφέρεται στα ευρήματα του Δικαστηρίου, παρότι ο 16χρονος έδειξε ότι δεν μπορούσε να πιει άλλο, ένας εκ των κατηγορουμένων, του έβαλε στο στόμα σφηνάκι, το οποίο το πέταξε αμέσως μετά κάτω, με «μάγκικο τρόπο», όπως περιέγραψε μια από τους μάρτυρες κατηγορίας. «Είναι πίττα», είπε ξανά, εκείνη την ώρα, στους υπόλοιπους, ο κατηγορούμενος, ενώ μετά από εκείνο το σφηνάκι, ο Παναγιώτης σταμάτησε να καταναλώνει αλκοόλ.

Στη συνέχεια ο άτυχος Παναγιώτης, ένιωσε αδιαθεσία, έκανε εμετό, και έχασε τις αισθήσεις του. Είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη υπόθεση εκφοβισμού (bullying), που οδηγήθηκε ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Κύπρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν τα ευρήματα για το μοιραίο πάρτι-Έπαιζαν δίπλα του θάρρος ή αλήθεια

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας