Ο γιατρός που εμβολίασε ασθενή με «Pfizer» ήταν τελικά... διασώστης ασθενοφόρου

Τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν ποινικές υποθέσεις με εμπλεκόμενους ιατρούς, άρχισε να κλείνει σιγά σιγά η Αστυνομία, η οποία παρέπεμψε μία εκ των υποθέσεων ενώπιον Δικαστηρίου, δεύτερη βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την τρίτη βρίσκονται στο τελικό στάδιο. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπόθεση του «ιατρού», που φερόταν να εμβολίασε γυναίκα στη Λεμεσό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, την υπόθεση του καρδιολόγου στη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε σε ασθενείς πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, δύο εκ των οποίων ασθένησαν και τελικά κατέληξαν, καθώς επίσης και την υπόθεση της γυναικολόγου, η οποία φέρεται να έβαλε ασθενή στο χειρουργείο για αφαίρεση μήτρας, αλλά τελικά δεν την εγχείρησε.

Ο γιατρός έγινε… διασώστης ασθενοφόρου

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του «γιατρού» που φερόταν να εμβολίασε γυναίκα με εμβόλιο της Pfizer, η οποία στη συνέχεια νόσησε και ήγειρε υποψίες ότι δεν είχε λάβει τελικά το εμβόλιο, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο οδηγήθηκε για ανάκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε όνομα για τον «γιατρό» η εμβολιασμένη, νόσησε μετά τη δεύτερη δόση Pfizer

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, όπως διαπιστώθηκε, ο ύποπτος δεν ήταν γιατρός αλλά... διασώστης ασθενοφόρου, που εργαζόταν σε ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό και κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο ύποπτος βρισκόταν σε αργία. 

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ύποπτος δεν είχε εμβολιάσει την συγκεκριμένη γυναίκα με σκεύασμα Pfizer, κάτι το οποίο αποκαλύφθηκε όταν νόσησε με κορωνοϊό. Η ασθενής, κατήγγειλε πως ο «γιατρός», που την «εμβολίασε» σε σπίτι οικείου της προσώπου, της είπε ότι της χορήγησε δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ωστόσο οι προσωπικοί ιατροί δεν έχουν εξασφαλίσει τα εν λόγω εμβόλια, αφού ως γνωστό, στους Προσωπικούς Ιατρούς παραχωρήθηκαν μόνο εμβόλια της Astrazeneca.

Ο ύποπτος αφού ανακρίθηκε, η Αστυνομία καταχώρησε σε βάρος του υπόθεση, οδηγώντας τον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού θεωρεί πως στοιχειοθετούνται σοβαρά αδικήματα που επισύρουν πολυετή ποινή φυλάκισης.  

Στη Νομική Υπηρεσία η υπόθεση του καρδιολόγου

Σε σχέση με την υπόθεση του 53χρονου καρδιολόγου από τη Λάρνακα, ο οποίος εξέδιδε πλαστά SafePass σε ασθενείς του, κάτι το οποίο αποκαλύφθηκε αφότου ένας εξ αυτών νόσησε και εισήχθη στο νοσοκομείο, η διερεύνηση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι εξετάσεις έκαψαν γιατρούς για FakePass-Βρήκαν εννέα ασθενείς χωρίς αντισώματα

Οι ανακριτές, παρέδωσαν το φάκελο στο Αρχηγείο Αστυνομίας, το οποίο με τη σειρά του τον διαβίβασε στη Νομική Υπηρεσία και πλέον αναμένονται οδηγίες για καταχώρηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι δύο από τους ασθενείς του καρδιολόγου που έλαβαν πλαστό SafePass, κατέληξαν μετά από μάχη που έδωσαν με τον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια λήφθηκαν δείγματα κι από άλλα πρόσωπα, ώστε να διαφανεί κατά πόσον είχαν εκδοθεί κι άλλα πλαστά SafePass.

Από τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, που έλαβε η Αστυνομία,  επί των επιστημονικών εξετάσεων σε 26 ασθενείς, διαπιστώθηκε ότι επτά από αυτά τα πρόσωπα δεν είχαν αντισώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καρδιολόγος, είχε απασχολήσει στο παρελθόν, αφού υποστήριζε ότι ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο που ήταν τελικά συμπληρώματα διατροφής. Τότε, είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Μέσω ενεργειών του ΟΑΥ, οι 1400 ασθενείς του παραπέμφθηκαν σε άλλους Προσωπικούς Ιατρούς, ωστόσο δεν του έχει αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέκυψε και δεύτερος ασθενής του γιατρού με τα FakePass-Μίλησε πριν διασωληνωθεί

Εναντίον του, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

Στο μικροσκόπιο του ΠΙΣ η αναφορά της γυναικολόγου

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις τρέχουν και για την υπόθεση της γυναικολόγου που εισήγαγε 73χρονη στο χειρουργείο για αφαίρεση μήτρας, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται να μην δεν συνέβη, όπως ανακάλυψε αργότερα η ασθενής.

Οι έρευνες των Αρχών, για να διαφανεί κατά πόσον προκύπτουν στοιχεία για ποινικά αδικήματα σε βάρος της 36χρονης γιατρού, συνεχίζονται. Παρόλα αυτά, έχει ολοκληρωθεί η αναφορά του ερευνώντα λειτουργού που διορίστηκε από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, για την υπόθεση και διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αναμένεται να την εξετάσει, στην επόμενή της συνεδρία, εντός της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Υπέστη γαστρεντερίτιδα, αποκάλυψε πως δεν της αφαιρέθηκε η μήτρα-Όλο το ιστορικό

Ακολούθως και ανάλογα των στοιχείων που καταγράφονται, θα διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτουν ή όχι πειθαρχικά αδικήματα εναντίον της γυναικολόγου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στις Αρχές η παραπονούμενη, είχε επισκεφθεί την 36χρονη γιατρό, λόγω ακράτειας ούρων, με την γιατρό να της υποδεικνύει, όπως υποστηρίζει, ότι είχε ινομυώματα και έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση της μήτρας. Η ασθενής μπήκε στο χειρουργείο στις 25 Νοεμβρίου 2020 και μετά από μια μέρα πήρε εξιτήριο.

Λίγους μήνες αργότερα, η 73χρονη νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο λόγω γαστρεντερίτιδας, με τους γιατρούς να της αναφέρουν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, στην μήτρα, αφού είχε ινομύωμα. Τότε, η παραπονούμενη τους ανέφερε ότι την αφαίρεσε κάποιους μήνες προηγουμένως, ωστόσο από την εξέταση γιατρού διαφάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από άλλο γιατρό.

Μετά την καταγγελία και τις έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε πως η 36χρονη διαφοροποίησε από το σύστημα του ΓΕΣΥ την επέμβαση, την οποία δήλωσε πως έκανε στην 73χρονη.

Σημειώνεται ότι η επέμβαση για αφαίρεση μήτρας στοιχίζει περίπου τέσσερις χιλιάδες ευρώ, ωστόσο αυτή που δηλώθηκε αργότερα στοιχίζει περίπου 1600 ευρώ.

Η 36χρονη γιατρός εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα μέσω του δικηγόρου της, κάνοντας λόγο για λαϊκά Δικαστήρια και άδικη μεταχείριση, η οποία στιγμάτισε την ίδια και την οικογένειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση η 36χρονη γυναικολόγος-«Θύμα μιας άδικης μεταχείρισης»

Μεταξύ άλλων, η γιατρός απηύθυνε έκκληση όπως δοθεί χρόνος στην Αστυνομία για να ολοκληρώσει το έργο της, «μακριά από την ισοπεδωτική ή και αλλιώτικη προσέγγιση, η οποία αγγίζει τα όρια του λιβέλλου ή και της δυσφήμισης και παράλληλα εμποδίζει το έργο της Αστυνομίας ή και της δικαιοσύνης, ενώ  ταυτόχρονα δημιουργεί άδικες εντυπώσεις στο ευρύτερο κοινό σε βάρος της ιατρού και της αλήθειας».

Σημείωνε επίσης ότι «με τα λαϊκά δικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, τουναντίον προ-οικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα, προσβάλλοντας παράλληλα μεταξύ άλλων το τεκμήριο της αθωότητας, εάν και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη»

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη