Ομόφωνα αθώοι Αλεξούι και Ρούντολφ, κρίθηκε αναξιόπιστος ο «Γλύκας»

Εικοσιένα μήνες μετά, οπότε Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ, τέθηκαν υπό κράτηση ως υπόδικοι και παραπέμφθηκαν σε δίκη κατηγορούμενοι για την απόπειρα φόνου του που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας, κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση.  

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από ακροαματική διαδικασία κατά την οποία βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν το θύμα, έκρινε ομόφωνα αθώους τους κατηγορούμενους, απαλλάσσοντας τους από κάθε κατηγορία, κρίνοντας μεταξύ άλλων, αναξιόπιστο τον «Γλύκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση από Αλεξούι μετά την αθώωση-«Το παραμύθι τους δεν είχε δράκο»

 

Η απόφαση είναι πολυσέλιδη και το Κακουργιοδικείο αναφέρεται εκτενώς στην μαρτυρία του «Γλύκα», ο οποίος κατά το 2017 έδειξε ως δράστες άλλα δυο πρόσωπα, ενώ δυόμισι χρόνια αργότερα, και αφού ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως είναι στόχος εγκληματικές ενέργειας, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, ενέπλεξε στην υπόθεση τον Ντίντι Ρούντολφ, δείχνοντας τον ως δράστη της απόπειρας φόνου και τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ, ως ηθικούς αυτουργούς.

Η εξαρχής γραμμή της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους Αντώνη Δημητρίου, Μαρίνο Καούλλα, Χαρά Αλεξάνδρου και Άντρο Πελεκάνο, ήταν πως πρόκειται για φιάσκο, στο οποίο μέρος έλαβε και η Αστυνομία, ενώ πίσω από την αλλαγή στάσης του θύματος κρύβονταν αλλότρια κίνητρα και ήταν εκδικητική ενέργεια, παραπέμποντας στις πέντε αντιφατικές καταθέσεις του παραπονούμενου που μεταξύ άλλων, υποδείκνυε διαφορετικούς δράστες το 2017. Στη μια περίπτωση μάλιστα υποδείχθηκε φωτογραφία, ταυτοποιήθηκε πρόσωπο Αλβανικής καταγωγής και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα τέσσερα «όχι», η… ριπή της υπεράσπισης σε Αστυνομία και τα «αλλότρια κίνητρα»

Ο «Γλύκας» από την πλευρά του, ισχυρίστηκε πως δεχόταν πιέσεις για αυτό δεν είχε μιλήσει από το 2017, επικαλούμενος δύο μάρτυρες, οι οποίοι ωστόσο, με ένορκες δηλώσεις τους που κατατέθηκαν στο Κακουργιοδικείο, ανέτρεπαν τους ισχυρισμούς του, εξού και η Κατηγορούσα Αρχή δεν τους χρησιμοποίησε ως μάρτυρες κατηγορίας, όπως ήταν αρχικά η πρόθεση της. Επίσης, παρουσιάστηκαν μαρτυρίες από πρόσωπα που έκαναν λόγο για πιέσεις από πλευράς θύματος, ώστε να καταθέσουν εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Στα πλαίσια της δίκης, κλήθηκαν να καταθέσουν όσοι αστυνομικοί είχαν εμπλοκή στη διερεύνηση της υπόθεσης, με το θύμα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δίκη, να θέτει ζητήματα διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλη η ανακριτική ομάδα ήταν η ίδια με το 2017. Μεταξύ άλλων, το θύμα, όταν ρωτήθηκε για τις αντιφατικές καταθέσεις του, ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί εσκεμμένα δεν έγραφαν ότι έλεγε ή έγραφαν διαφορετικά από αυτά που έλεγε, θέλοντας να προστατεύσουν τον Μαυρομιχάλη.

Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου, από την πρώτη στιγμή κατονόμαζε τον Σήφη και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, λέγοντας πως το ίδιο βράδυ της απόπειρας, το ανέφερε στον αστυνομικό που του λάμβανε κατάθεση αλλά και τις επόμενες μέρες σε ακόμα τρείς αστυνομικούς. «Οι αστυνομικοί έγραφαν και ρωτούσαν ό,τι ήθελαν και εσκεμμένα δεν έγραφαν για Αλέξη και Σήφη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ισχυριζόμενος παράλληλα πως η Αστυνομία διέρρεε πληροφορίες, δεν κατέγραφε αυτά που έλεγε ή έγραφε διαφορετικά από αυτά που έλεγε. Επίσης, ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί δεν ρωτούσαν τους μάρτυρες εσκεμμένα συγκεκριμένες ερωτήσεις, ενώ τους έδινε πληροφορίες και δεν τις διερευνούσαν.

Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν στο Δικαστήριο κλήθηκαν να απαντήσουν στα όσα τους καταλόγισε ο «Γλύκας», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του.

Αναφορικά με το ερώτημα γιατί ο παραπονούμενος, δυόμισι χρόνια μετά την απόπειρα και αφού προηγουμένως ενέπλεξε άλλα πρόσωπα, αποφάσισε να δώσει νέα κατάθεση δείχνοντας άλλα πρόσωπα, ο «Γλύκας» ανέφερε πως ο λόγος που το έπραξε ήταν επειδή λοχίας της Αστυνομίας τον ενημέρωσε για νέα εγκληματική ενέργεια εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες «βόμβα» ενώπιον Εισαγγελέα στην υπόθεση Αλεξούι

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, αποφάσισε να «πει την αλήθεια», μετά την ενημέρωση που έτυχε από τον λοχία, ο οποίος, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, δεν του ανέφερε πως το πρόσωπο που θα προέβαινε στην νέα απόπειρα εναντίον του, ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης.

Ωστόσο, στην δική του μαρτυρία ενώπιον Κακουργιοδικείου, ο λοχίας, που κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, ανέφερε πως ενημέρωσε τον παραπονούμενο στις 03/01/2020 ότι κινδυνεύει με επικείμενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του από συγκεκριμένο πρόσωπο, τον οποίο και κατονόμασε. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως ανέφερε στον «Γλύκα» πως σκοπός της απόπειρας, ήταν να ενοχοποιηθεί ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, «ώστε να κερδίσει παλιούς συνεργάτες οι οποίοι τον εγκατέλειψαν».  

Επίσης, στα πλαίσια της δίκης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατηγόρησε τον λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την προετοιμασία των μαρτύρων κατηγορίας που κλήθηκαν στο Δικαστήριο, καθώς όπως αναφέρθηκε, υπήρχαν συναντήσεις μεταξύ των μαρτύρων, του ιδίου και μελών της ανακριτικής ομάδας. Παράλληλα, τέθηκε ζήτημα για το γεγονός ότι ο παραπονούμενος κατά την μαρτυρία του ενώπιον Κακουργιοδικείου, είχε στα χέρια του την κατάθεση άλλου μάρτυρα κατηγορίας, πράγμα το οποίο απαγορεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι 150,000 για καταδίκη της «κομμώτριας», οι απειλές και οι οδηγίες αστυνομικών

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας