Αντίστροφη μέτρηση για την ποινή στους τρεις για το θάνατο του Παναγιώτη

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, θα επιβάλει την ποινή στους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση θανάτου εξ αμελείας, σε σχέση με το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, μετά από νεανικό πάρτι στις 14 Απριλίου του 2019. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένοχοι οι τρεις για τον θάνατο εξ αμελείας του 16χρονου Παναγιώτη

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευσαν για μετριασμό της ποινής των τριών κατηγορουμένων. Πρόκειται για έναν 20χρονο από την Ορόκλινη, έναν 19χρονο από τη Λάρνακα και έναν 19χρονο από τα Λιβάδια Λάρνακας, οι οποίοι απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. 

Οι συνήγοροι τους ζήτησαν να ληφθεί ως μετριαστικός παράγοντας στην επιμέτρηση της ποινής, το νεαρό της ηλικίας τους. 

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, είχαν παρακινήσει τον ανήλικο να τους δείξει πόσο αλκοόλ αντέχει να καταναλώσει, ενώ κάθισαν δίπλα στον 16χρονο για να επιβλέπουν την κατανάλωση.

Μάλιστα, του είχαν τοποθετήσει σειρά από σφηνάκια και του φώναζαν «πιες, πιες, πιες», με αποτέλεσμα ο άτυχος Παναγιώτης να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε πολύ μικρό διάστημα. Ακολούθως, ένας εκ των κατηγορούμενων, του έβαλε στο στόμα μπουκάλι με αλκοόλ, το οποίο επίσης κατανάλωσε.

Σε κάποια στιγμή, ο 16χρονος σήκωσε τα χέρια δείχνοντας τους ότι δεν μπορεί να πιει άλλο, με ένα από τους κατηγορούμενους να χαμογελά και να λέει σε άλλο ότι είναι «νοκ άουτ», κάτι που στη συνέχεια ανακοίνωσε και στους άλλους παρευρισκόμενους.

Όπως αναφέρεται στα ευρήματα του Δικαστηρίου, παρότι ο 16χρονος έδειξε ότι δεν μπορούσε να πιει άλλο, ένας εκ των κατηγορουμένων, του έβαλε στο στόμα σφηνάκι, το οποίο το πέταξε αμέσως μετά κάτω, με «μάγκικο τρόπο», όπως περιέγραψε μια από τους μάρτυρες κατηγορίας. «Είναι πίττα», είπε ξανά, εκείνη την ώρα, στους υπόλοιπους, ο κατηγορούμενος, ενώ μετά από εκείνο το σφηνάκι, ο Παναγιώτης σταμάτησε να καταναλώνει αλκοόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζουν τα ευρήματα για το μοιραίο πάρτι-Έπαιζαν δίπλα του θάρρος ή αλήθεια

Στη συνέχεια ο άτυχος Παναγιώτης, ένιωσε αδιαθεσία, έκανε εμετό, και έχασε τις αισθήσεις του. Είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη υπόθεση εκφοβισμού (bullying), που οδηγήθηκε ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Κύπρο. 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)