Δευτέρα 24 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέες καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες-Συστήνονται στους πολίτες ως... Εθνική Αστυνομία

  01/11/2021 19:09
Νέες καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες-Συστήνονται στους πολίτες ως... Εθνική Αστυνομία

Νέες καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες-Συστήνονται στους πολίτες ως... Εθνική Αστυνομία

  01/11/2021 19:09

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται σε πολίτες και αποσκοπούν στην απόσπαση στοιχείων των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και άλλων προσωπικών τους στοιχείων.

Το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται αρκετές νέες καταγγελίες τηλεφωνικής απάτης, όπου αριθμός πολιτών δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις οι οποίες φαίνεται να γίνονται από τηλεφωνικούς αριθμούς της Κύπρου που είναι ωστόσο ψευδείς. Πιστεύεται ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται από το εξωτερικό και για απόκρυψη των πραγματικών τηλεφωνικών αριθμών των δραστών, χρησιμοποιούνται ως ονομασία, ανύπαρκτοι τηλεφωνικοί αριθμοί που ομοιάζουν με τηλεφωνικούς αριθμούς της Κύπρου.

Οι δράστες κατά τη συνομιλία τους με πολίτες που απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις, αναφέρουν το εξής στην Αγγλική γλώσσα «αυτή είναι η Εθνική Αστυνομία. Αυτό γίνεται για να σας ενημερώσουμε ότι έχει καταγραφεί παράνομη δραστηριότητα σε σχέση με την ταυτότητά σας. Έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε «1».

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά των πολιτών και των τραπεζικών λογαριασμών τους, οι δράστες της απάτης είναι σε θέση να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία ή και τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό που δέχεται αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις και να μην αναφέρει σε οποιοδήποτε πρόσωπο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας