Παράταση για μέτρα για το μεταναστευτικό-Αρχίζει διαβουλεύσεις ο Νουρής

Αναβολή πήρε η συζήτηση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, των μέτρων που αναμένεται να παρθούν για αναχαίτιση του μεταναστευτικού προβλήματος, με τον Νίκο Νουρή προχωρά με διαβουλεύσεις, πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στη δοξολογία για την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» που τελέστηκε στον καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, για τη χθεσινή αναβολή της συζήτησης του θέματος του μεταναστευτικού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Νουρής τόνισε ότι «υπάρχει σαφέστατος προσανατολισμός από το ΥΠΕΣ» για το θέμα το οποίο είναι «εξαιρετικά σοβαρό». Εξήγησε ότι λόγω της βεβαρημένης ημερήσιας διάταξης του Υπουργικού Συμβουλίου χθες, έκρινε ότι «δεν προσφερόταν για να υπάρξει μια εκτενής συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και θα επανέλθει το πιθανότερο, την ερχόμενη βδομάδα».

Σε ερώτηση αν θα συζητήσουν και άλλα μέτρα, ο κ. Νουρής είπε ότι συζητούνται «πάρα πολλά μέτρα γιατί το πρόβλημα δεν είναι ούτε αποσπασματικό και βεβαίως ούτε παροδικό».

Εκτίμησε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία στον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού και αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου» μια ολιστική προσέγγιση για το θέμα. Εξήγησε ότι «καταπιανόμαστε με όλα τα συγκεκριμένα θέματα που αφορούν πολλά εμπλεκόμενα Υπουργεία, επομένως χρειάζεται χρόνος και θα δοθεί αυτός ο χρόνος για να υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους συναρμόδιους Υπουργούς και να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου».

Αισιοδοξία για εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Την ίδια ώρα, σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι σύντομα οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους καρπούς και τα οφέλη μιας νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ότι ο «χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Σημείωσε επίσης πως «σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία όλοι και κυρίως οι πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς και τα οφέλη μιας νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνει πράξη αυτό που τόσα χρόνια λέμε ότι δηλαδή οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν τις ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Σε ερώτηση αν είμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση του διαλόγου για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο ΥΠΕΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι εξαιρετικά ώριμες οι συνθήκες, ξεκινώντας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία με πολλή συνέπεια είναι τοποθετημένα σταθερά υπέρ της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και βεβαίως τα όποια θέματα παραμένουν θα τα επιλύσουμε στο επίπεδο της Βουλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου