Φέρνει τα πάνω κάτω η απόφαση για τηλεπικοινωνιακά-Εμπλοκή στην υπόθεση Αζέρου

Τα πάνω κάτω φέρνει η απόφαση του Ανωτάτου σε σχέση με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, η κατακράτηση των οποίων κρίθηκε παράνομη και αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αφού όπως τονίζεται, δεν μπορεί να κατακρατούνται τα δεδομένα όλων των πολιτών, χωρίς στόχευση, για έξι μήνες, σε περίπτωση που τα ζητήσει η Αστυνομία.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H απόφαση βόμβα που απενεργοποιεί τηλεπικοινωνιακά υπόπτων-Στον αέρα υποθέσεις

Η απόφαση επηρεάζει αρκετές υποθέσεις που εκδικάζονται ενώπιον Δικαστηρίων, αλλά και υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, αφού πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα υπόπτων ή κατηγορούμενων, στην βάση των οποίων προέκυψαν άλλα στοιχεία. 

Μια από τις υποθέσεις που επηρεάζονται άμεσα, είναι η πολύκροτη υπόθεση του Αζέρου και των σχεδιαζόμενων δολοφονιών κατά Ισραηλινών, αφού η Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις προσώπων από το Πακιστάν, όλοι διανομείς φαγητού, μετά την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.   

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να υπάρξει προσφυγή στο Ανώτατο ώστε να ζητηθεί η ακύρωση των ενταλμάτων σύλληψης των αλλοδαπών, αφού πλέον τα στοιχεία που προκύπτουν από τα τηλέφωνα του Αζέρου κρίνονται παράνομα, και ως εκ τούτου, τίθεται σοβαρό ζήτημα, αφού η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη τους και συνάμα στην συλλογή νέων στοιχείων και τεκμηρίων, προέρχεται από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. 

Η εν λόγω υπόθεση, αξιολογήθηκε πολύ σοβαρή από την Αστυνομία, ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή, με την απόφαση του Ανωτάτου, δημιουργούνται κολλήματα στη διερεύνηση και οι ανακριτές καλούνται να βρουν την άκρη του νήματος χωρίς τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, πράγματα το οποίο θεωρείται πολύ δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψη πως ο 38χρονο Αζέρος, αρνείται τα περί σχεδιαζόμενων δολοφονιών. 

Ως εκ τούτου, η υπόθεση βρίσκεται στον αέρα, ενώ οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές. Υπενθυμίζεται πως αρχικά συνελήφθη ο Αζέρος και μετά την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συνελήφθη αλλοδαπός, ενώ ακολούθησαν οι άλλοι τρεις. Όλοι τελούν υπό κράτηση και άγνωστο εάν, με βάση την απόφαση του Ανωτάτου, θα ζητηθεί η ανανέωση της κράτησης των προσώπων από το Πακιστάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βόμβα από Ανώτατο-Παράνομη η κατακράτηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)