Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εμμένει στα ευρήματα της για τη συνάντηση των Κ.Α και της Ryanair η Ελεγκτική Υπηρεσία

  27/10/2021 15:22
Εμμένει στα ευρήματα της για τη συνάντηση των Κ.Α και της Ryanair η Ελεγκτική Υπηρεσία

Εμμένει στα ευρήματα της για τη συνάντηση των Κ.Α και της Ryanair η Ελεγκτική Υπηρεσία

  27/10/2021 15:22

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά στα δημοσιεύματα που αφορούν στην Έκθεσή της για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ημερομηνίας 26 Ιανουαρίου του 2015.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ελεγκτική Υπηρεσία εμμένει στα ευρήματα της σχετικά με τη συνάντηση των Κυπριακών Αερογραμμών και της Ryanair, ως ενός εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου δεν αναιρεί τα ευρήματά της σε σχέση με τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Διευκρινίζει ότι στην υπό αναφορά Έκθεσή της υπήρχε η αναφορά ως προς τη συνάντηση που είχε γίνει στις 31 Οκτωβρίου του 2014 και στην οποία παρευρέθηκαν η τριμελής Επιτροπή Διαπραγμάτευση, οι Κυπριακές Αερογραμμές με τους οικονομικούς και νομικούς της συμβούλους και η Ryanair, ως ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Σημειώνει πως η εν λόγω αναφορά αναφέρει πως «στη συνάντηση με τη Ryanair παρευρέθηκε ο Δικηγόρος κ. Σωτήρης Πίττας του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC, ως νομικός σύμβουλος της Ryanair, πλαισιωμένος από άλλα τρία άλλα πρόσωπα που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου και τα οποία κατέγραψαν το όνομα τους στη λίστα των παρευρισκομένων ως Pitta Maria, Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou».

«Από επίσημα στοιχεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν δικηγόροι με το όνομα Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou αλλά Χριστοφίνης Νικόλας και Μαρία Κωμοδρόμου. Στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners φαίνονται και οι δύο ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό. Ο κ. Σωτήρης Πίττας και η κα Μαρία Πίττα φαίνονται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό», σημειώνεται.

Όπως προσθέτει η Ελεγκτική Υπηρεσία μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσής της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ότι «ως προς τον τρόπο καταγραφής των ονομάτων των παρευρισκόμενων στη συνάντηση δικηγόρων, το ερευνών πρόσωπο, αφού εξέτασε τις δοθείσες εξηγήσεις και την περιβάλλουσα μαρτυρία, κατέληξε στο εύλογο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών ονομάτων των υπό έρευνα δικηγόρων ή του γραφείου στο οποίο ανήκουν».

Σύμφωνα με την απόφαση το Πειθαρχικό Συμβούλιο σημείωνε ακόμα ότι «ούτε και διαπίστωσε ότι οποιοσδήποτε των παρευρισκόμενων περιπλανήθηκε ως προς την ταυτότητα ή ιδιότητα των δικηγόρων και ως προς τις εμφανίσεις για ενδιαφερόμενα πρόσωπα».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι «απόλυτα σεβαστή», σημειώνοντας ότι «εν πάση περιπτώσει αφορά μέλη του και όχι ελεγχόμενο φορέα της Υπηρεσίας μας».

Ωστόσο, προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την ορθότητα και το εύλογο του συμπεράσματος που υπήρχε στη δική μας Έκθεση, ότι δηλαδή στη συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου 2014 ο δικηγόρος κ. Πίττας ήταν πλαισιωμένος από άλλα τρία πρόσωπα «που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας