Υπό οκταήμερη κράτηση oι δυο για το εργαστήρι κάνναβης

Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 62χρονου και 61χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες μετά τον εντοπισμό εργαστηρίου καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στην κοινότητα Πέρα Πεδί της επαρχίας Λεμεσού.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, διεξήγαγαν χθες έρευνες σε δύο υποστατικά, βάσει δικαστικού εντάλματος.

Σε ένα από αυτά εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με μεγάλο αριθμό υπό καλλιέργεια φυτών κάνναβης, τα οποία ήταν φυτεμένα σε πλαστικές γλάστρες, καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Εντοπίστηκαν, επίσης, ειδικά συστήματα φωτισμού, εξαερισμού, συσκευές αποξήρανσης, ντεπόζιτο νερού, καθώς επίσης και διάφορα άλλα τεκμήρια. Επίσης ανεβρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, σε διάφορα χαρτονομίσματα, τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πλαστά.

Στο διπλανό υποστατικό, ανευρέθηκαν φυτεμένα σε γλάστρες, οκτώ υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι, στα δύο υποστατικά, υπήρχε παράνομη επέμβαση σε μετρητή της ΑΗΚ, με την οποία φαίνεται να γινόταν υποκλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο 62χρονος και ο 61χρονος εντοπίστηκαν στο χώρο και συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ ανακρινόμενοι έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες στις οικίες των πιο πάνω προσώπων, όπου στην οικία του 62χρονου, παρουσία ακόμη ενός προσώπου, γυναίκας ηλικίας 60 ετών, εντοπίστηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης και ένας σπαστήρας. Η 60χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα.

Οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί στο δικαστήριο, χωρίς να εκπροσωπούνται από δικηγόρο και δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο οκτώ ημερών, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στη σκηνή, για να γίνει, στην παρουσία τους, η καταμέτρηση των ανευρεθέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και τρίτη σύλληψη για το εργαστήρι κάνναβης-Ήταν καλά στημένη η… δουλειά

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια