Παρασκευή 21 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στην φίμωση της Αριστοτέλους η Δράκου και στο κατσάδιασμα της Βουλής

  22/10/2021 11:52
Απαντά στην φίμωση της Αριστοτέλους η Δράκου και στο κατσάδιασμα της Βουλής

Απαντά στην φίμωση της Αριστοτέλους η Δράκου και στο κατσάδιασμα της Βουλής

  22/10/2021 11:52

Με... καθυστέρηση έρχεται η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο κατσάδιασμα της Βουλής, μετά την απόφαση της Στέφης Δράκου να «κόψει» την Διευθύντρια των Φυλακών από την συζήτηση στη Βουλή που αφορά το βραχιολάκι στους υπόδικους. 

Σε γραπτή της ανακοίνωση η Στέφη Δράκου αναφέρει πως «υποστηρίζει απόλυτα την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και την εισαγωγή του θεσμού επιτήρησης υποδίκων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μέτρο το οποίο εντάσσεται στα βήματα εκσυγχρονισμού που πρέπει να ακολουθεί το ποινικό και σωφρονιστικό μας σύστημα. Εντούτοις, το κατά πόσο το μέτρο αυτό θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις ατόμων που κατηγορούνται για εκμετάλλευση ή και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, για αδικήματα βίας κατά των γυναικών, για εμπορία ναρκωτικών και για φόνο, ήταν κάτι που προβλημάτισε έντονα τους αρμόδιους φορείς στο Υπουργείο».

Παράλληλα, υποστηρίζει πως «μετά από διαβούλευση τόσο με τον Αρχηγό Αστυνομίας όσο και με τη Διεύθυνση των Φυλακών, το Υπουργείο κατέληξε στη θέση ότι οι πιο πάνω περιπτώσεις θα πρέπει να τυγχάνουν εξαίρεσης από τη δυνατότητα εφαρμογής του θεσμού, γιατί ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους».

«Η Υπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι όχι μόνο δεν φιμώνει, αλλά αντίθετα ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και την κατάθεση εισηγήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου κατά τη διαμόρφωση πολιτικής. Την ίδια στιγμή, σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει στο έργο της Βουλής με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πέραν του να συμβάλλει εποικοδομητικά στο έργο της καταθέτοντας απόψεις. Το παρόν ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, χρήζει σκέψης και προβληματισμού, και αναμένουμε ότι μέσα από τη συζήτηση, με τη συμμετοχή και άλλων εμπλεκόμενων φορέων όπως ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και τα Δικαστήρια, η Βουλή θα καταλήξει στην ορθότερη λύση».

Σημειώνεται πως όπως αναφέρθηκε παρασκηνιακά ενώπιον της Βουλής, η Άννα Αριστοτέλους διαφώνησε με την εισήγηση για εξαιρέσεις, όπως επίσης διαφώνησαν ομόφωνα τα κόμματα και ο παγκύπριος δικηγορικός Σύλλογος, καθώς είναι αντισυνταγματικό, ενώ ομόφωνη θέση ήταν όπως η απόφαση θα λαμβάνεται από το Δικαστήριο.  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας