ΒΙΝΤΕΟ: «Έλεγχοι» με… το ένα πόδι πάνω στο άλλο, τρύπια μέτρα σε οδοφράγματα

Την ώρα που γίνεται λόγος για... εξονυχιστικούς ελέγχους στα οδοφράγματα, σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν οι παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες από τα κατεχόμενα, εικόνες που έρχονται στο φως, αποδεικνύουν πως μόνο εξονυχιστικοί δεν είναι, αντιθέτως, σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανύπαρκτοι, καθώς οδηγοί περνούν στις ελεύθερες περιοχές χωρίς κανένα έλεγχο. 

Ουκ ολίγες φορές αρμόδιοι παραδέχθηκαν πως σε αρκετές περιπτώσεις το έγκλημα βρίσκει διόδους στη Δημοκρατία, τόσο μέσω γκρίζων σημείων που υπάρχουν στην πράσινη γραμμή, όσο και από τα οδοφράγματα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις ανακοινώσεις για εντοπισμό παράνομων ουσιών ή αγαθών, ή ακόμη και συλλήψεις προσώπων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πνίγεται από το μεταναστευτικό τσουνάμι η Κύπρος-Ξεπέρασαν το 4% του πληθυσμού

Παράλληλα, πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, για διάφορα εγκλήματα, η Αστυνομία έδειξε τα κατεχόμενα ως πηγή η οποία τροφοδοτεί τις ελεύθερες περιοχές. Από τα πιο απλά, όπως μεταφορά καπνικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, μέχρι τα πιο σοβαρά, όπως μεταφορά οπλισμού, ναρκωτικών ακόμα και εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο μέσω κατεχομένων, για να χτυπήσουν τους στόχους τους και στη συνέχεια να εξαφανιστούν δια της ίδιας οδού.  

Οι εξαγγελίες για αυστηρά μέτρα και εξονυχιστικούς ελέγχους, ώστε να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις μένουν στα λόγια, αφού τα μέτρα είναι το ελάχιστον τρύπια, ενώ από τη στιγμή που το πρόβλημα υφίσταται τουλάχιστον στα γκρίζα σημεία, θα έπρεπε εκεί που μπορείς να ελέγξεις, όπως είναι τα οδοφράγματα, να επιδεικνύεις την ανάλογη αυστηρότητα.  

Από τις εικόνες που εξασφάλισε ο REPORTER, από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, φαίνεται η ανεπάρκεια των μέτρων, καθώς, όπως θα δείτε στο βίντεο, ενώ υπάρχει σημείο που τόσο οι αστυνομικοί όσο και τα άτομα του τελωνείου θα έπρεπε να σταματούν οχήματα για να τα ελέγχουν, αντ’ αυτού αφήνουν τα οχήματα να περνούν, χωρίς κανένα έλεγχο. 

Στο πιο κάτω βίντεο φαίνεται πως στο πρώτο σημείου ελέγχου, που είναι η αστυνομία, γίνεται ο έλεγχος για ταυτότητες, ενώ στη συνέχεια υπάρχει το σημείο του τελωνείου, μέλος του οποίου φαίνεται να κάθετε στην καρέκλα χωρίς να ελέγχει τα οχήματα. Ωστόσο, στο πιο κάτω βίντεο, φαίνεται πως δεν γίνεται έλεγχος σε κανένα από τα σημεία, ωστόσο όπως μας αναφέρθηκε από την Αστυνομία, οι έλεγχοι γίνονται δειγματοληπτικά και κατόπιν συγκεκριμένων πληροφοριών που φθάνουν ενώπιον των Αρχών.  

Η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα οδοφράγματα, έρχεται να επιβεβαιωθεί και από τις καταγγελίες που έφθασαν ενώπιον του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας την Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ανέφερε πως βυτιοφόρα μεταβαίνουν από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα και ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους με καύσιμα και ως εκ τούτου, αναμένεται να ζητήσει από την Αστυνομία και τις τελωνειακές αρχές, αύξηση των ελέγχων στα οδοφράγματα και στην πράσινη γραμμή.

Δειτε Επισης

Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)