Πολύωρη η μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο-Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά (vid&pics)

Από σπινθηρισμό και ανάφλεξη υγρής εύφλεκτης ύλης, η οποία βρισκόταν σε παλιό ντεπόζιτο καυσίμων, προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο Scrap Metal Επιφανείου στη Βιομηχανική Γερίου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως κατά τις εργασίες που διεξάγονταν στο εργοστάσιο με μετακίνηση παλιών οχημάτων και ανακυκλώσιμων υλικών με ειδικό μηχάνημα, υπήρξε παραγωγή σπινθηρισμού και ανάφλεξη υγρής εύφλεκτης ύλης, η οποία βρισκόταν σε παλιό ντεπόζιτο καυσίμων.

Ως εκ τούτου, η πυρκαγιά έλαβε άμεσα διαστάσεις και στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση της, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έγινε ανάκληση προσωπικού. Επίσης, ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες. 

Τα μέλη της δύναμης ρίχθηκαν στην μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν μετά από περίπου μια ώρα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, επιχειρώντας για την τελική κατάσβεση της. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, η κατάσβεση συνεχίζεται με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού, ενώ γίνεται διαχωρισμός υλικών που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά από τα καιόμενα. 

Η πυρκαγιά, λόγω της φύσης των υλικών, θα χρειαστεί αρκετές ώρες για την πλήρη κατάσβεση της.

«Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω της πυρκαγιάς»

Λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλούνται οι πολίτες της γύρω περιοχής όπως αποφεύγουν τις μετακινήσεις και περιοριστούν σε κλειστούς χώρους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Μέλη της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται στον χώρο του επεισοδίου και συνδράμουν στις προσπάθειες της Αστυνομίας για απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση της κατάστασης», καταλήγει.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα