Σάββατο 27 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Γέρι-Έγινε ανάκληση προσωπικού (vid&pics)

  19/10/2021 13:31
Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Γέρι-Έγινε ανάκληση προσωπικού (vid&pics)

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Γέρι-Έγινε ανάκληση προσωπικού (vid&pics)

  19/10/2021 13:31

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, στο εργοστάσιο Scrap Metal Επιφανείου στη Βιομηχανική Γερίου, θέτοντας συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία προχώρησε με ανάκληση προσωπικού. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 13:00 και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα.

Επιπλέον, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν από την επαρχία της Λάρνακας και ΕΜΑΚ, ενώ υποστηρίζονται από την προμήθεια βυτιοφόρων νερού αλλά και τη χρήση αφρού για την κατάσβεση της.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κεττής αναφέρει πως έγινε ανάκληση προσωπικού και οι εμπλεκόμενες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες Τμήμα Επιθεώρηση Εργασίας, Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πολιτική Άμυνα ενημερώθηκαν σχετικά, ενώ οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι ασφαλισμένοι.

Μια ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά έχει ασφαλιστεί περιμετρικά και συνεχίζεται η κατάσβεση με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού, ενώ γίνεται διαχωρισμός υλικών που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά από τα καιόμενα».

Ο Ανδρέας Κεττής διευκρινίζει ότι, λόγω της φύσης των υλικών θα χρειαστούν αρκετές ώρες για την πλήρη κατάσβεση της.

«Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω της πυρκαγιάς»

Λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Γερίου, καλούνται οι πολίτες της γύρω περιοχής όπως αποφεύγουν τις μετακινήσεις και περιοριστούν σε κλειστούς χώρους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Μέλη της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται στον χώρο του επεισοδίου και συνδράμουν στις προσπάθειες της Αστυνομίας για απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση της κατάστασης», καταλήγει.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας