Αρχηγός Αστυνομίας: Αστυνομία και πολίτες μπορούν να μειώσουν το έγκλημα

Το μήνυμα ότι Αστυνομία και πολίτες μπορούν μαζί να μειώσουν το έγκλημα και να αυξήσουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στην Κύπρο, έστειλε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος αν και παραδέχτηκε πως υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, εντούτοις όπως είπε, με καλή θέληση, ομαδικό πνεύμα, αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη μπορούν μαζί με τους πολίτες να προχωρήσουν  μπροστά και δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.  

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση «Ημέρα της Αστυνομίας», που πραγματοποιήθηκε στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι όλες οι δράσεις της Αστυνομίας  έχουν επίκεντρο τον ίδιο τον πολίτη, σημειώνοντας πως η Αστυνομία είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος του πολίτη.

«Έτσι πρέπει να λειτουργεί και έτσι να αντιμετωπίζεται. Ως υπηρεσία που μοχθεί για την προστασία της ζωής και περιουσίας κάθε πολίτη, όπου και εάν ζει. Υπηρεσία δίπλα στον πολίτη. Υπηρεσία αφοσιωμένη στη συλλογική ασφάλεια και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», πρόσθεσε.  

Είπε, ωστόσο, πως «επειδή η κάθε σχέση είναι αμφίδρομη, αναμένουμε από τους πολίτες να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητική στάση έναντι της Αστυνομίας, αφού μία κοινωνία, με υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ευνομίας και ευταξίας, είναι σε τελική ανάλυση, προς το συμφέρον όλων», καλώντας τους πολίτες να πορευθούν μαζί τους στον κοινό αγώνα που καταβάλλουν, ώστε όλοι να μπορούν να διαβιούμε σε ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος.

Έκανε λόγο για ένα «σημαντικό και πολύπλευρο» έργο που επιτελείται από την Αστυνομία, σημειώνοντας ότι «η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο, πάνω στον οποίο τα κράτη οικοδομούν την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού τους».

Αναφερόμενος στο σημερινό έργο της Αστυνομίας, είπε πως υπάρχει και υλοποιείται  στρατηγικό σχέδιο, με συγκεκριμένους στόχους και  δράσεις τόσο σε εσωτερικά, όσο και σε εξωτερικά ζητήματα, που αφορούν την Υπηρεσία του.

Είπε πως έχουν ενισχύσει με σημαντικό αριθμό μελών το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ με τη στήριξη της Πολιτείας, αναμένουν ότι θα καταστεί δυνατή η πλήρωση όλων των κενών θέσεων.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι έχουν προχωρήσει στην ανέγερση και ανακαίνιση Αστυνομικών Σταθμών, ενώ σημαντική κρίνεται η επαναλειτουργία του Υποσταθμού Λήδρας και η λειτουργία του Σπιτιού της Αστυνομίας, στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.

Ανάμεσα στις δράσεις τους, πρόσθεσε ο Αρχηγός, συγκαταλέγεται και η σύσταση νέων Τμημάτων και Υπηρεσιών ή/και η αναβάθμιση υφιστάμενων έχοντας ως μέλημα τη διασφάλιση περαιτέρω εξειδίκευσης και αποτελεσματικότητας στη διερεύνηση ειδικών κατηγοριών εγκλημάτων ή αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών της Αστυνομίας προς την Κοινωνία των Πολιτών.

Ταυτόχρονα, ανέφερε πως η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και γενικότερα η αξιοποίηση της τεχνολογίας και επιστήμης έχει ως αποτέλεσμα μια εξελιγμένη και επιχειρησιακά αποτελεσματική και αναβαθμισμένη αστυνόμευση, για να σημειώσει ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην εισαγωγή νέων σύγχρονων και εξειδικευμένων συστημάτων όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Συντονισμού, το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραδιοεπικοινωνιών βασισμένο στο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο, ως επίσης το νέο έργο «DIGIPOL», που αφορά στην ψηφιοποίηση διαδικασιών και υπηρεσιών που παρέχονται από την Αστυνομία προς το κοινό.

Καταληκτικά αναφέρθηκε στην νέα οπτική εικόνα, που έχει υιοθετήσει προσφάτως η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής σε ότι αφορά στην αισθητική, στους νέους τρόπους επικοινωνίας και προβολής, ως επίσης στη διαχείριση της εικόνας και της διοχέτευσης των πληροφοριών.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE/Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο