Θετικοί σε νάρκοτεστ τέσσερις οδηγοί-Βρέθηκε ομοίωμα πιστολιού στην κατοχή του ενός

Τρεις οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου. Τέταρτο πρόσωπο που εντοπίστηκε στη θέση οδηγού σταθμευμένου αυτοκινήτου και ετοιμαζόταν να οδηγήσει το όχημα, επίσης εντοπίστηκε θετικός προκαταρκτικά σε ναρκοτεστ που υποβλήθηκε.

Δύο από τους τέσσερις οδηγούς, (γυναίκα ηλικίας 35 ετών και άντρας ηλικίας 40 ετών), υποβλήθηκαν σε έλεγχο από μέλη της Ομάδας «Ζ», της Τροχαίας Πάφου, γύρω στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, όπου αντίστοιχα οδηγούσαν τα οχήματά τους, στην Πάφο. Οι δύο τους εντοπίστηκαν θετικοί στο προκαταρκτικό ναρκοτεστ, ενώ ο 40χρονος εντοπίστηκε θετικός και σε έλεγχο υπό την επήρεια αλκοόλης, με ένδειξη 43μg% αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους τσάκωσαν με κοκαΐνη, μαχαίρι και ομοίωμα πιστολιού-Χειροπέδες σε δυο

Εναντίον της 35χρονης διερευνάται και υπόθεση κατοχής ναρκωτικών, αφού κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού ελέγχου, στο αυτοκίνητο της εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας μικροποσότητα κάνναβης μέσα σε σπαστήρα.

Τρίτη οδηγός, ηλικίας 28 ετών, υποβλήθηκε σε έλεγχο επίσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στη Λευκωσία, όπου οδηγούσε το όχημά της, με το αποτέλεσμα του προκαταρκτικού ναρκοτεστ να είναι θετικό. Στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός 22χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και κατακρατήθηκε ως τεκμήριο, μικροποσότητα κάνναβης, που όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που ακολούθησαν ανήκε στον ίδιο.

Ο τέταρτος οδηγός, ηλικίας 46 ετών, εντοπίστηκε από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, γύρω στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δρόμο στην περιοχή Γερμασόγειας, να βρίσκεται στη θέση του οδηγού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και να ετοιμάζεται να οδηγήσει το όχημα. Αυτός συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας, αφού στο όχημα του εντοπίστηκαν ένα μαχαίρι και ένα ομοίωμα περιστρόφου πιστολιού. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, ο ύποπτος εντοπίστηκε θετικός σε προκαταρκτικό ναρκοτεστ.

Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος δεν βρίσκονταν σε ισχύ, ενώ επίσης διαπιστώθηκε ότι, εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του οχήματος είναι άλλο πρόσωπο, με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 46χρονος απέκτησε κατοχή του οχήματος να διερευνώνται.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, ως ένα από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Αστυνομίας. Μέσω των καθημερινών τροχονομικών ελέγχων, αλλά και μέσω της διαρκούς ενημέρωσης του κοινού, επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και με απώτερο σκοπό να δοθεί τέλος στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στο οδικό δίκτυο.

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο