Πυρκαγιά σε δασική περιοχή-Δεύτερο μέτωπο στον Ύψωνα

Σε κινητοποίηση τέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις μετά την εκδήλωση δυο πυρκαγιών, με διαφορά μισής περίπου ώρας, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Συλίκου – Λόφου και στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χριστόφορος Στυλιανού, η πρώτη πυρκαγιά, ξέσπασε γύρω στις 10:30 μεταξύ των κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Συλίκου και Λόφου και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού, Μονιάτη και Κυβίδων, καθώς και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, το έργο πυρόσβεσης ενίσχυσαν τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας και τρία αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, κάποια από τα οποία, μισή ώρα αργότερα, κλήθηκαν για ρίψεις νερού στο δεύτερο περιστατικό, που αφορούσε εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκύβαλα, περιμετρικά της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Συλά.

Συνολικά τρεις εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν στη βιομηχανική περιοχή και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είπε ο κ. Στυλιανού, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες 15 μέρες έχουν καταγραφεί αρκετές φωτιές στην περιοχή, γεγονός που ενισχύει τις υπόνοιες πως πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις 2:30, είχαμε στην ίδια περιοχή και πάλι εκδήλωση πυρκαγιάς», είπε και υπογράμμισε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανεξέλεγκτη και παράνομη ρίψη σκυβάλων.

Έκανε, επίσης, έκκληση στους πολίτες που διέρχονται από τη βιομηχανική Αγίου Συλά, εάν αντιληφθούν οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

Μετά από περίπου δύο ώρες, οι πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού οριοθετήθηκαν, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και γίνονται τελικές κατασβέσεις, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η πρώτη, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Συλίκου – Λόφου, έκαψε περίπου δυο εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα, ενώ στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, κάηκε περίπου ένα εκτάριο ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση καθώς και σκύβαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων