Ξεκαθαρίζει ο Κληρίδης για το Certiorari των υπόδικων-Προχωρεί με έφεση

Το Ανώτατο απέρριψε αίτηση 48 υποδίκων της πτέρυγας 5Α των Κεντρικών Φυλακών για να τους δοθεί άδεια για καταχώρηση αίτησης με κλήση για την έκδοση προνομιακού εντάλματος Certiorari, για την ακύρωση εντάλματος έρευνας της πτέρυγας, ημερομηνίας 3ης Αυγούστου 2021.

Συγκεκριμένα, οι υπόδικοι ζητούσαν να ακυρωθεί το ένταλμα έρευνας σε όλη την πτέρυγα σε σχέση με ισχυρισμούς για ύπαρξη κινητού που συνδέεται με τον εμπρησμό του Δικαστηρίου Λεμεσού, αφού είναι η θέση τους πως θα έπρεπε να διερευνηθεί το κελί του υπόπτου και όχι όλα τα κελιά της πτέρυγας.

Στην απόφαση του, το Ανώτατο αναφέρεται στην μαρτυρία που είχε στα χέρια της η Αστυνομία από τον συγκατηγορούμενου του ενός εκ των κατηγορουμένων για τον εμπρησμό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο ύποπτος έδινε οδηγίες μέσω κινητού.

Το επίδικο ερώτημα, αφορούσε «στη νομιμότητα του εντάλματος που εκδόθηκε, στην έκταση που αυτό αφορούσε στην εξουσιοδότηση της έρευνας στους χώρους της πέραν του κελιού στο οποίο κρατείτο ο αιτητής 1 και στο στάδιο αυτό κατά πόσο υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και ότι συζητήσιμο ζήτημα σε σχέση με αυτό».

Το Ανώτατο απέρριψε την αίτηση των υποδίκων, με τους δικηγόρους Αλέξανδρο Κληρίδη και Λοΐζο Νεοφύτου, να εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Σε ανακοίνωση του ο Αλέξανδρος Κληρίδης, εκ των δικηγόρων από τον Σύνδεσμο Φυλακισμένων, ανέφερε πως «λόγω δημοσιεύματος διευκρινίζεται ότι η αίτηση για έκδοση εντάλματος Certiorari δεν έχει να κάνει με την διερεύνηση και εξακρίβωση ισχυρισμών διάπραξης αδικημάτων ή με τον τρόπο εκτέλεσης εγκληματικής πράξης, αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο που εκδόθηκε και εκτελέστηκε το ένταλμα έρευνας σε όλη την πτέρυγα αντί στο κελί μόνο των εμπλεκομένων. Συνεπώς οποιεσδήποτε άλλες αναφορές δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω αίτηση και διαδικασία».

Σημείωσε μάλιστα πως «οι υπόδικοι ήδη γνωρίζουν και γνωρίζουν και πολύ καλά ότι τίποτε δεν θα τους δοθεί ποτέ έτοιμο στο πιάτο και ότι η καθημερινότητα τους αποτελεί ένα ατέλειωτο αγώνα», και συνέχισε λέγοντας πως «είναι με αυτό το πνεύμα που αναλύουμε την εν λόγω απόφαση και ανεβαίνουμε την σκάλα των διαδικασιών, με βήματα γεμάτα θάρρος, μαχητικότητα και γνώση αφού η εν λόγω απόφαση δίνει το πράσινο φως να προχωρήσει η συζήτηση στο επόμενο Δικαστικό επίπεδο για το οποίο είμαστε έτοιμοι». 

 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»