Γεφύρι της Άρτας η δίκη για φόνο Zaidan-Πολύς ντόρος και τελικά αναστολή διώξεων

Γεφύρι της Άρτας η υπόθεση της εξαφάνισης και δολοφονίας του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2021, με τις Αρχές ολημερίς την χτίζανε και τελικά το βράδυ… εγκρεμίστη.

Η Αστυνομία, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, παρέπεμψε δύο κατηγορούμενους σε δίκη για υπόθεση απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης του 31χρονου, παρά το γεγονός ότι από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε η σορός του θύματος. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που παραπέμφθηκαν σε δίκη κατηγορούμενοι για φόνο, χωρίς τον εντοπισμό του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο για φόνο εκ προμελέτης του Zaidan 35χρονος στη Λεμεσό

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η βασική μάρτυρας της υπόθεσης αναίρεσε την μαρτυρία της και όσα είχε ισχυριστεί εδώ και περίπου έξι μήνες, ωστόσο υπήρχαν ελπίδες πως θα αλλάξει στάση και θα καταθέσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όπου συνεχιζόταν η δίκη. 

Ως εκ τούτου, οι Αρχές συνέχισαν να κρατούν υπόδικους τους δύο κατηγορούμενους, 35 και 29 ετών, μέχρι που η Νομική Υπηρεσία και η Αστυνομία επανεξέτασαν τον μαρτυρικό υλικό και διαπίστωσαν τελικά πως δεν στοιχειοθετείτε υπόθεση. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, η Κατηγορούσα Αρχή να αναστείλει σήμερα την δίωξη των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και η υπόθεση έκλεισε.  

Η βασική μάρτυρας που ανέτρεψε τους ισχυρισμούς της, ήταν φίλη του 31χρονου Zaidan, η οποία, όπως είχε ακουστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, είχε αναφέρει στις Αρχές που της είπαν να σταματήσει να τον ψάχνει γιατί  ο φίλος της «είναι με τους αγγέλους» και πως «ήταν ένα φίδι που του πήραμε το κεφάλι».

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία εκτιμά ότι κίνητρο για την απαγωγή και τη δολοφονία του 31χρονου Zaidan, ο οποίος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και ναρκωτικών, είναι οι οικονομικές διαφορές και η διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει η Αστυνομία, στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα εξαφάνισης του 31χρονου, ο Ζaidan δέχθηκε τηλεφώνημα από πρόσωπο με σκοπό να συναντηθούν, ενώ από τη στιγμή που μετέβη στο ραντεβού χάθηκαν τα ίχνη του και το κινητό του τηλέφωνο δεν ανταποκρινόταν. Το δε αυτοκίνητο του εντοπίστηκε στο χώρο όπου είχε μεταβεί με το φιλικό του πρόσωπο.

Από εκείνη τη μέρα, τον 31χρονο αναζητούσε  η φίλη του, με την οποία είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν, ωστόσο το κινητό του τηλέφωνο δεν ανταποκρινόταν, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε εκφράσει σε φιλικά του πρόσωπα φόβους για τη ζωή του.

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του 31χρονου, είχε ενισχυθεί και από μαρτυρία που λήφθηκε και η οποία είχε οδηγήσει τους άνδρες του ΤΑΕ και της ΥΠΕΓΕ σε έρευνες στην περιοχή του χωριού Ερήμης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, στις 14 Φεβρουαρίου άκουσε πυροβολισμούς και είδε τρία πρόσωπα να λογομαχούν σε ανοικτό χώρο, ενώ ένα από αυτά επιχείρησε να φύγει τρέχοντας. Ο μάρτυρας πήγε τότε να πάρει το κινητό του τηλέφωνο από το σπίτι και άκουσε άλλους δυο πυροβολισμούς, ενώ όταν επέστρεψε είδε τα δυο πρόσωπα να βάζουν στο χώρο αποσκευών του οχήματος το τρίτο πρόσωπο, που φορούσε άσπρα ρούχα, ίδιο χρώμα με τα ρούχα του 31χρονου τη μέρα που εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες φαίνεται να μην ήταν ικανοποιητικές ώστε Νομική Υπηρεσία και Αστυνομία να στοιχειοθετήσουν υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων, οι οποίοι απαλλάχθηκαν. 

Δικηγόροι των κατηγορουμένων ήταν ο Λοιζος Νεοφύτου, Ευάγγελος Πουργουρίδης και Κωνσταντίνος Ταμπούρλας. 

Υπενθυμίζεται πως το θύμα αποφυλακίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης ενός έτους, καθώς καταδικάστηκε για υπόθεση πλαστογραφίας, κλοπής και διάρρηξης, ενώ στην ίδια υπόθεση, κατηγορείτο ο συγκατηγορούμενος του για οπλισμό, ο οποίος επίσης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Οι δύο από τον Μάρτιο 2019 βρίσκονταν ως υπόδικοι στις Κεντρικές φυλακές, ενώ οι μήνες μέχρι την καταδίκη τους, επιμέτρησαν στην ποινή τους.

Ο 31χρονος, λίγο πριν την καταχώρηση της υπόθεσης του στο Δικαστήριο, τέθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία της Λεμεσού στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως. Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες της Αστυνομίας.

Μάλιστα η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι πρόσωπα με τα οποία είχε ανοιχτούς λογαριασμούς ο 31χρονος, τον απειλούσαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος που εξαφανίστηκε, συνεχίζεται το θρίλερ

 

Δειτε Επισης

Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ