Τετάρτη 27 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Υπ. Δικαιοσύνης εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  24/09/2021 16:05
Η Υπ. Δικαιοσύνης εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η Υπ. Δικαιοσύνης εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  24/09/2021 16:05

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Στέφη Δράκου επισκέφτηκε την Παρασκευή το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις της εξήρε το έργο της Δύναμης.

Η κ. Δράκου η οποία είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή και τους Βοηθούς Διευθυντές, ενημέρωσε για τους στόχους του Υπουργείου και συνεχάρη τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το σημαντικό έργο που επιτελείται από ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό κατάλληλο για ειδικές αποστολές αυξημένης δυσκολίας και επικινδυνότητας.

"Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται συχνά με τελευταία την καταστροφική πυρκαγιά στις κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας, καθώς και με τη συμμετοχή της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα για αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών", ανέφερε.

Η Υπουργός τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες προοπτικές για το σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο μπορεί τώρα, λειτουργώντας με πλήρη αυτονομία, να καταστεί πιο λειτουργικό, ευέλικτο και αποτελεσματικό στον πολυδιάστατο του ρόλο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η ολοκλήρωση της αυτονόμησης αναμένεται να επιτευχθεί αρχές Οκτωβρίου 2021 με τη ψήφιση του τροποποιητικού νομοσχεδίου το οποίο προνοεί στη συμπερίληψη μεταβατικών διατάξεων, ώστε οι διαδικασίες διορισμού, προαγωγής και πειθαρχικών διώξεων να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν με βάση το νομικό καθεστώς που είχαν αρχίσει.

Η κ. Δράκου ανέφερε ότι  μετά και την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά, η Κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την άμεση προώθηση και υλοποίηση μιας δέσμης μέτρων και ενεργειών για ενίσχυση και αντιμετώπιση των αδυναμιών και των ελλείψεων, που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.

Αναφέρθηκε και στη σύσκεψη χθες υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με τους αρμόδιους Υπουργούς, όπου αποφασίστηκε η Επιτροπή για αναθεώρηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το θέμα των πυρκαγιών, να υποβάλει εισηγήσεις για βελτίωση και διόρθωση του όλου συστήματος.

Στόχος είναι η κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων στη Βουλή μέχρι τέλος του χρόνου.

Η  Υπουργός είπε ότι απώτερος στόχος της αυτονόμησης είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης Υπηρεσίας η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στο όποιο περιστατικό προκύψει, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, ανά πάσα στιγμή, 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας