Μάρτυρες κατηγορίας οι πρώην καταζητούμενοι για τον φόνο της Χλώρακας

Mε αίτημα από την εισαγγελία για προσθήκη μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση του φόνου της Χλώρακας, άρχισε η σημερινή δικάσιμος.

Ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, εκπροσωπούμενος σήμερα από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, αιτήθηκε από το μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου την προσθήκη στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας δύο νέων μαρτύρων.

Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, για τους κατηγορούμενους στην άλλη ποινική υπόθεση για τα ίδια γεγονότα, πρώην καταζητούμενων προσώπων, όπου τους έχει ήδη επιβληθεί ποινή φυλάκισης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, αφού βρέθηκαν ένοχοι κατόπιν δικής τους παραδοχής στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόρος  Αλέξανδρος Αλεξάνδρου για τους κατηγορούμενους, 1,2, και 4, Αντώνης Χουβαρτάς για τον κατηγορούμενο 3, Έλενα Μαλά για τους κατηγορούμενους 5 και 6 , Δρ Άρτεμις Σαββίδου για τον κατηγορούμενο 7 και Μύρια Σαββίδου για τον κατηγορούμενο 8 , ζήτησαν χρόνο ώστε να τοποθετηθούν στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής .

Το Δικαστήριο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Δημήτρη Κίτσιο, και παρέδρους Μάρω Παπαδήμα, και Τούλα Παπαπέτρου όρισε την υπόθεση για αυτόν τον σκοπό στις 29/9/21 .

Σημειώνεται πως ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης στην παρούσα διαδικασία, ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ήταν συνήγορος υπεράσπισης των δύο προσώπων, που η εισαγγελία επιθυμεί να προστεθούν ως μάρτυρες κατηγορίας στο κατηγορητήριο της παρούσας υπόθεσης. 

Οι κατηγορούμενοι θα είναι παρόντες στο Δικαστήριο με τους ίδιους όρους, παραμένουν δηλαδή ελεύθεροι, ως η προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου. 

Αξίζει να αναφερθεί πως από τα δύο πρόσωπα που η εισαγγελία επιχειρεί να προσθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας της παρούσας υπόθεσης, ο 23χρονος εκτίει ποινή φυλάκισης 17 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου στην περιοχή "Βρέξη" της Χλώρακα, ενώ στον 26χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών στην κατηγορία της απαγωγής. Τα δύο πρόσωπα καταζητούνταν για περίοδο 8 μηνών για την υπόθεση του φόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους