Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Πάφο

  20/09/2021 11:48
Άρχισε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Πάφο

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Πάφο

  20/09/2021 11:48

Τις ζημιές που άφησε η χτεσινή πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου καταγράφουν λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετρούν πληγές από την πυρκαγιά στην Πάφο-Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική (pics)

Όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου βρίσκεται από χτες σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα και το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως έχουν βοηθήσει χτες στο έργο της κατάσβεσης με αποστολή μηχανημάτων αλλά και βυτιοφόρου, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και ενημερώνοντας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπυρώσεις

Σήμερα, συνέχισε, γίνεται μια πρώτη διερεύνηση διότι, όπως είπε, οι πληροφορίες που έχουν για ζημιές αφορούν άγρια βλάστηση, δέντρα και κάποια υποστατικά αποθηκών. 

Πρόσθεσε επίσης, πως η Επαρχιακή Διοίκηση μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτουν οικιστικές μονάδες αφού εξετάσουν και τα θέματα της κάλυψης από τις ασφαλιστικές εταιρείες ή και επαγγελματικά υποστατικά αλλά και για κάποια οχήματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, γίνεται μια διερεύνηση με τους λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης για τις υφιστάμενες ζημιές ενώ είπε ότι δεν υπάρχουν στο παρόν στάδιο πληροφορίες για καταστροφές σε κατοικίες, πέραν από κάποιες περιφράξεις και κάποια γεωργικά υποστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή στη Σίμου»-Κάηκε ξανά στο παρελθόν η περιοχή

Είπε ακόμη πως τις  καταστροφές σε φυτείες και σε γεωργικά υποστατικά θα τις εξετάσει το Τμήμα Γεωργίας. Επιτόπια έρευνα στο μεταξύ γίνεται και από κλιμάκιο του Τμήματος Γεωργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε το χωριό Θρυνιά, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά-Κλήθηκαν ενισχύσεις

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας