Πέμπτη 28 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπυρώσεις

  19/09/2021 18:02
Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπυρώσεις

  19/09/2021 18:02

Μετά από περίπου έξι ώρες, οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάφο, που μαινόταν σε δύο μέτωπα, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέα Κεττή, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή δίπλα στο χωριό Σίμου, είναι διαχειρίσιμη, ενώ επιχειρείται η τελική κατάσβεση της. Οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο μέρος για αρκετές ώρες ακόμη, για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

4013084712565088 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυο μεγάλες πυρκαγιές στην Πάφο, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ίκαρος-Στη μάχη πτητικά μέσα (vid&pics)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Yπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών Γιόλου, Μηλιού και Σίμου σε δύσβατη περιοχή.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Επιπρόσθετα υπέστησαν ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά, φυτείες, ως επίσης και ζημιές κυρίως σε περιφράξεις και εξωτερικό εξοπλισμό μεμονωμένων κατοικιών στις Κοινότητες Γιόλου και Δρύμου.

Για την κατάσβεση της ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος 2 και στη μάχη ρίχθηκαν πτητικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων και δύο ελικοπτέρων των Βρετανικών βάσεων. 

Υπενθυμίζεται πως λόγω των καπνών που σκέπασαν τις περιοχές, η Πολιτική Άμυνα προχώρησε στην εκκένωση του χωριού Θρυνιά αλλά και κατοικιών για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε το χωριό Θρυνιά, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά-Κλήθηκαν ενισχύσεις

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης της περιοχής Σίμου, είπε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:50 έχει επηρεάσει τις περιοχές των κοινοτήτων Σίμου, νοτιοδυτικά της Γιόλου και έξω από τις κατοικίες της Δρύμου ωστόσο ανακόπηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, όπως είπε. 

4013084910380696 image

​​Ο κ.Παπαγαπίου σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναφέροντας ενδεικτικά πως η περιοχή προς τα νότια της Σίμου είναι μη καλλιεργήσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τα γεωργικά τρακτέρ της Σίμου δεν μπορούσαν να εργαστούν σε όλες τις περιοχές που εκδηλώθηκε η φωτιά και ο δρόμος είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα πολλά πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

4013084833001720 image

​Ο κοινοτάρχης της Σίμου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής καθοδηγούσαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αλλά η περιοχή είναι είναι δύσβατη γεμάτη θάμνους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν αλλά περίπου πριν 15 χρόνια. Η περιοχή είπε έχει πολλά δέντρα και χαρακτηρίζεται πυκνή περιοχή ενώ η φωτιά κατέκαψε πέρα από την ξηρή βλάστηση, αμυγδαλιές και άλλα. Χαρακτήρισε τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή στη Σίμου»-Κάηκε ξανά στο παρελθόν η περιοχή

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας