Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπυρώσεις

Μετά από περίπου έξι ώρες, οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάφο, που μαινόταν σε δύο μέτωπα, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέα Κεττή, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή δίπλα στο χωριό Σίμου, είναι διαχειρίσιμη, ενώ επιχειρείται η τελική κατάσβεση της. Οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο μέρος για αρκετές ώρες ακόμη, για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυο μεγάλες πυρκαγιές στην Πάφο, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ίκαρος-Στη μάχη πτητικά μέσα (vid&pics)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Yπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών Γιόλου, Μηλιού και Σίμου σε δύσβατη περιοχή.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Επιπρόσθετα υπέστησαν ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά, φυτείες, ως επίσης και ζημιές κυρίως σε περιφράξεις και εξωτερικό εξοπλισμό μεμονωμένων κατοικιών στις Κοινότητες Γιόλου και Δρύμου.

Για την κατάσβεση της ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος 2 και στη μάχη ρίχθηκαν πτητικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων και δύο ελικοπτέρων των Βρετανικών βάσεων. 

Υπενθυμίζεται πως λόγω των καπνών που σκέπασαν τις περιοχές, η Πολιτική Άμυνα προχώρησε στην εκκένωση του χωριού Θρυνιά αλλά και κατοικιών για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε το χωριό Θρυνιά, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά-Κλήθηκαν ενισχύσεις

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης της περιοχής Σίμου, είπε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:50 έχει επηρεάσει τις περιοχές των κοινοτήτων Σίμου, νοτιοδυτικά της Γιόλου και έξω από τις κατοικίες της Δρύμου ωστόσο ανακόπηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, όπως είπε. 

​​Ο κ.Παπαγαπίου σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναφέροντας ενδεικτικά πως η περιοχή προς τα νότια της Σίμου είναι μη καλλιεργήσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τα γεωργικά τρακτέρ της Σίμου δεν μπορούσαν να εργαστούν σε όλες τις περιοχές που εκδηλώθηκε η φωτιά και ο δρόμος είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα πολλά πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

​Ο κοινοτάρχης της Σίμου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής καθοδηγούσαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αλλά η περιοχή είναι είναι δύσβατη γεμάτη θάμνους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν αλλά περίπου πριν 15 χρόνια. Η περιοχή είπε έχει πολλά δέντρα και χαρακτηρίζεται πυκνή περιοχή ενώ η φωτιά κατέκαψε πέρα από την ξηρή βλάστηση, αμυγδαλιές και άλλα. Χαρακτήρισε τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή στη Σίμου»-Κάηκε ξανά στο παρελθόν η περιοχή

Δειτε Επισης

Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις