«Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή στη Σίμου»-Κάηκε ξανά στο παρελθόν η περιοχή

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μεγάλη διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι δίπλα από την κοινότητα της Σίμου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Σίμου Ανδρέας Παπαγαπίου χαρακτηρίζοντας τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα θα προβούν σε προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγαπίου είπε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:50 έχει επηρεάσει τις περιοχές των κοινοτήτων Σίμου, νοτιοδυτικά της Γιόλου και έξω από τις κατοικίες της Δρύμου ωστόσο ανακόπηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, όπως είπε. 

Ο κ.Παπαγαπίου σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναφέροντας ενδεικτικά πως η περιοχή προς τα νότια της Σίμου είναι μη καλλιεργήσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τα γεωργικά τρακτέρ της Σίμου δεν μπορούσαν να εργαστούν σε όλες τις περιοχές που εκδηλώθηκε η φωτιά και ο δρόμος είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα πολλά πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Ο κοινοτάρχης της Σίμου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής καθοδηγούσαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αλλά η περιοχή είναι είναι δύσβατη γεμάτη θάμνους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν αλλά περίπου πριν 15 χρόνια. Η περιοχή είπε έχει πολλά δέντρα και χαρακτηρίζεται πυκνή περιοχή ενώ η φωτιά κατέκαψε πέρα από την ξηρή βλάστηση, αμυγδαλιές και άλλα. Χαρακτήρισε τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώνεται το χωριό Θρυνιά, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά-Κλήθηκαν ενισχύσεις

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»