ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε το χωριό Θρυνιά, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά-Κλήθηκαν ενισχύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στις περιοχές Σίμου και Γιόλου, με την Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ η Πολιτική Άμυνα προχώρησε στην εκκένωση του χωριού Θρυνιά αλλά και κατοικιών για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι εστίες της πυρκαγιάς είναι μεγάλες και ο καπνός έχει σκεπάσει τις περιοχές, ενώ απειλούνται μεμονωμένες κατοικίες και καταφύγιο ζώων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε πως έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος 2 και στη μάχη έχουν ριχθεί τα πτητικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων και δύο ελικοπτέρων των Βρετανικών βάσεων, τα οποία επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, προτού επεκταθούν σε παρακείμενα χωριά.

Τα μέλη πυρόσβεσης βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης της περιοχής Σίμου, είπε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:50 έχει επηρεάσει τις περιοχές των κοινοτήτων Σίμου, νοτιοδυτικά της Γιόλου και έξω από τις κατοικίες της Δρύμου ωστόσο ανακόπηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, όπως είπε. 

Ο κ.Παπαγαπίου σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναφέροντας ενδεικτικά πως η περιοχή προς τα νότια της Σίμου είναι μη καλλιεργήσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τα γεωργικά τρακτέρ της Σίμου δεν μπορούσαν να εργαστούν σε όλες τις περιοχές που εκδηλώθηκε η φωτιά και ο δρόμος είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα πολλά πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Ο κοινοτάρχης της Σίμου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής καθοδηγούσαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αλλά η περιοχή είναι είναι δύσβατη γεμάτη θάμνους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν αλλά περίπου πριν 15 χρόνια. Η περιοχή είπε έχει πολλά δέντρα και χαρακτηρίζεται πυκνή περιοχή ενώ η φωτιά κατέκαψε πέρα από την ξηρή βλάστηση, αμυγδαλιές και άλλα. Χαρακτήρισε τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου