Εντοπίστηκε και απολογήθηκε το πρόσωπο που απείλησε τον Δρ. Αβραάμ Ηλία

Εντοπίστηκε το άτομο, το οποίο απείλησε τον διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία, αναφορικά για τις θέσεις του, για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρόσωπο αφού εντοπίστηκε έδωσε κατάθεση και απολογήθηκε για το απειλητικό τηλεφώνημα.

Η Αστυνομία ενημέρωσε τον κ. Ηλία, με τον ίδιο να μην επιθυμεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στο πρόσωπο, ωστόσο οι Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες τους και η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια. 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο Αβραάμ Ηλία σε ανάρτηση του γνωστοποίησε το ότι δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα, αναφέροντας ότι «ενώ εξέταζα στο ιατρείο, δέχτηκα ανώνυμο τηλέφωνο από κάποιο έξαλλο "κύριο", ο οποίος απαιτούσε να έρθει στο Νοσοκομείο για να του δώσω βεβαίωση ότι το παιδί του δεν θα πάθει τίποτα μετά τον εμβολιασμό. σε έντονο ύφος με ρωτούσε με ποιο δικαίωμα παροτρύνω τα παιδιά να εμβολιαστούν, ότι είναι πολλά τα λεφτά και τα λοιπά παραμύθια. Στο τέλος με απείλησε άμεσα ότι εάν δεν σταματήσω να προτρέπω για εμβολιασμό θα έρθει να με "καθαρίσει"».

Όπως είχε τονίσει ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, «όλα αυτά ανώνυμα αλλά ευτυχώς όμως έχει καταγραφεί ο αριθμός τηλεφώνου του και έχει ήδη δοθεί στην Αστυνομία. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να τονίσω ακόμα μια φορά ότι δεν αποφάσισα μόνος μου για σύσταση μαζικού εμβολιασμού και των παιδιών ηλικίας μεγαλύτερης των 12 χρόνων αλλά σύσσωμη η Διεθνής Παιδιατρική Κοινότητα, την οποία υπηρετώ».

Δεν πρόκειται, συνέχισε, «να δώσει ποτέ γιατρός βεβαίωση σε ασθενή ότι δεν θα πάθει τίποτα. Επειδή πολλές φορές έχω ακούσει αυτή την ερώτηση, την επόμενη φορά που θα πάτε για τον τακτικό εμβολιασμό του παιδιού σας, ζητήστε αυτή την βεβαίωση. Δεν πρόκειται να την πάρετε. Εάν ζητάτε τέτοια βεβαίωση, για κάθε Ιατρική πράξη τότε δεν θα μπορέσετε να την εκτελέσετε με ότι αυτό συνεπάγεται».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά όμως η ευθύνη και οι τυχόν επιπτώσεις της μη συμμόρφωσής σας, θα σας ανήκουν αποκλειστικά. Καθηκόντος έχουμε χρέος να καθοδηγούμε τον κόσμο υπεύθυνα για θέματα υγείας πόσο μάλλον για τόσο σοβαρά. Τέτοιου είδους απειλητικές ενέργειες δεν μας πτοούν. Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Εάν πτοείτο η επιστήμη από αυτούς, σίγουρα ακόμα και σήμερα θα πιστεύαμε ότι η Γη είναι επίπεδη. Η εποχή όμως του μεσαίωνα, ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί....»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον