Τον έψαχναν για 26 μέρες, τους ξέφυγε σε 4-Γνώριζαν για το επικίνδυνο προφίλ του

Πρόφαση ότι δεν αισθανόταν καλά και χρειαζόταν να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για εξετάσεις, έδωσε στα μέλη της Αστυνομίας ο 43χρονος που δραπέτευσε από νόμιμη κράτηση, το βράδυ του Σαββάτου, στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δραπέτευσε ο δράστης της απόπειρας φόνου που χτύπησε πεζούς με όχημα (pic)

Ο 43χρονος είναι το πρόσωπο που συνελήφθη για υπόθεση απόπειρας φόνου που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου, στην Πάφο, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία χτύπησε εσκεμμένα με το όχημά του δύο πρόσωπα ηλικίας 42 και 29 ετών.

Παρότι οι Αρχές χρειάστηκαν 26 ολόκληρες μέρες για να τον εντοπίσουν, μέσα σε τέσσερα 24ωρα, ο 43χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της Αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ, γύρω στις 21:15, όταν ο 43χρονος ανέφερε στα μέλη της δύναμης που βρίσκονταν σε υπηρεσία ότι δεν αισθανόταν καλά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ο 43χρονος συνοδευόταν από δύο αστυνομικούς, τον οδηγό και άλλο ένα, ενώ φορούσε χειροπέδες. Όταν το περιπολικό αφίχθηκε στο νοσοκομείο, ο 43χρονος κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση των αστυνομικών που τον συνόδευαν και έφθασε τρέχοντας στην περιοχή Αναβαργός.

Τότε, επιτέθηκε σε γυναίκα που στάθμευε εκείνη την ώρα το όχημά της και κατάφερε να αρπάξει το αυτοκίνητο και να εξαφανιστεί, προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απόπειρα φόνου πίσω από το τροχαίο με δυο πεζούς-Ομολόγησε ο οδηγός

Στο σημείο έφθασαν μέλη της δύναμης, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και εξαπέλυσαν από την πρώτη στιγμή ανθρωποκυνηγητό, με τις έρευνες να εντατικοποιούνται με τις πρώτο φως της ημέρας. Την ίδια ώρα, το πρωί της Κυριακής δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία του, με την Αστυνομία να απευθύνει έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος κρίθηκε από την Αστυνομία ότι θα έπρεπε να έχει αυστηρή φρούρηση και φαίνεται πως κατά τη χθεσινοβραδινή μεταφορά του, δεν κλήθηκαν ενισχύσεις, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον δράστη να υλοποιήσει τα σχέδια του. Για παράδειγμα εκτός από τους δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων ήταν ο οδηγός του οχήματος, θα έπρεπε να υπάρχει άλλο ένα μέλος της δύναμης, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγός κτύπησε και εγκατέλειψε πεζούς-Αναζητείται από την Αστυνομία

Πάντως πληροφορίες, θέλουν τον 43χρονο να είναι πρόσωπο με επικίνδυνο προφίλ, κάτι που γνώριζαν οι Αρχές, παρόλα αυτά δεν λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα για την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σε ότι αφορά το θέμα των ευθυνών και κατά πόσον προκύπτουν, είναι ζήτημα του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσον θα διατάξει έρευνα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν προέκυψε οποιαδήποτε ανακοίνωση για έρευνα του εν λόγο περιστατικού. Ωστόσο, από την πλευρά της η Αστυνομία Πάφου αναμένεται να ετοιμάσει έκθεση γεγονότων. 

Το χρονικό της απόπειρας φόνου

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε γύρω στις 6.55 το βράδυ της Πέμπτης, 05 Αυγούστου, στην οδό Ελευθέριου Βενιζέλου, στην Πάφο, όπου ενώ οι 42χρονος και 29χρονος διασταύρωναν πεζοί τον δρόμο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, διερχόμενο αυτοκίνητο τους παρέσυρε, τραυματίζοντας τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εγκατέλειψε τη σκηνή με το όχημά του, χωρίς να παράσχει βοήθεια στους δύο τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταυτοποιήθηκε και καταζητείται ο οδηγός που παρέσυρε πεζούς στην Πάφο-Ενοικιαζόμενο το όχημα

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τους 42χρονο και 29χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος έφερε κάταγμα στη μύτη και θλάση πνεύμονα. Αυτός κρατήθηκε για νοσηλεία σε σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου κατάσταση και τις επόμενες έλαβε εξιτήριο. Ο 29χρονος, ο οποίος έφερε ελαφρά τραύματα, έτυχε περίθαλψης και έλαβε εξιτήριο το ίδιο βράδυ.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη