Κυριακή 17 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με… Αίαντα οι ευθύνες της Αστυνομίας για τραμπουκισμούς-Εισηγήσεις για διώξεις

  04/09/2021 12:03
Με… Αίαντα οι ευθύνες της Αστυνομίας για τραμπουκισμούς-Εισηγήσεις για διώξεις

Με… Αίαντα οι ευθύνες της Αστυνομίας για τραμπουκισμούς-Εισηγήσεις για διώξεις

  04/09/2021 12:03

Διώξεις εναντίον αστυνομικών, για τα επεισόδια στην πορεία των «Ως Δαμέ», που σημειώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, εισηγούνται οι ποινικοί ανακριτές που διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα μεγέθους 240 σελίδων, που παραδόθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, από τους τέσσερις ποινικούς ανακριτές, γίνονται εισηγήσεις για διώξεις μελών της Δύναμης, που ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο οι διώξεις θα είναι ποινικές ή πειθαρχικές. 

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Ανδρέας Πασχαλίδης «μου παραδόθηκε το πόρισμα πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από συνάντηση που είχαμε με τους ποινικούς ανακριτές. Από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε τη μελέτη του πορίσματος και αφού το ολοκληρώσουμε, θα καταθέσουμε τις δικές μας εισηγήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια του Πασχαλίδη το πόρισμα για τα επεισόδια στη διαμαρτυρία των «Ως Δαμέ»

Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο, περί τη δεύτερη με τρίτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Ακολούθως, ο Γενικός Εισαγγελέας θα πάρει τις αποφάσεις του, για το κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται πως τα μέλη εκτελούσαν οδηγίες και παραμένει άγνωστο, αν οι ευθύνες θα ακουμπήσουν τα ψηλά δώματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αίαντας» το πόρισμα, ξεπερνά τις 200 σελίδες-Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια είχαν σημειωθεί στην πορεία των «Ως Δαμέ», που διαμαρτύρονταν για τη διαφθορά και τα μέτρα που λαμβάνονταν για την εξάπλωση του κορωνοϊού, στις 13 Φεβρουαρίου. Θέση των διαδηλωτών είναι ότι αναίτια η Αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τη διαμαρτυρία, ενώ από την άλλη οι Αρχές αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν οχλαγωγία και βία και ως εκ τούτου προσπάθησαν να καταστείλουν τα επεισόδια, με την χρήση του Αίαντα.

Σημειώνεται πως παρότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε περί τα μέσα Φεβρουαρίου και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάϊο, εντούτοις λόγω κρούσματος κορωνοϊού στην ανακριτική ομάδα μπήκαν σε καραντίνα και οι υπόλοιποι ανακριτές, με αποτέλεσμα να προκύψει καθυστέρηση.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για άλλους τρεις μήνες, για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Τελικά το πόρισμα παραδόθηκε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής περί τα μέσα Αυγούστου και άρχισε η αξιολόγησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επιθέσεις στη Γιολίτη με «Αίαντα», το ναρκοπέδιο και το... φορτίο του Ιωνά

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας