Και δεύτερη απάτη σε βάρος επιχειρηματία-Τον ξεγέλασαν και πλήρωσε 119 χιλιάδες

Θύμα ακόμα μιας διαδικτυακής απάτης φαίνεται να έπεσε επιχειρηματίας στη Λεμεσό, ο οποίος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απώλεσε χρηματικό ποσό 119 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι έλαβε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αίτημα από εταιρεία που συνεργάζεται στο εξωτερικό, για καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

Ο ίδιος προχώρησε στην κατάθεση 119,000 δολαρίων σε τράπεζα του εξωτερικού, ενώ όταν ενημερώθηκε από την εταιρεία πως δεν είχε γίνει καμία πληρωμή, διαπίστωσε ότι το σχετικό αίτημα προερχόταν από διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ομοίαζε με αυτήν των συνεργατών του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και διερευνάται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Απάτη μαμούθ σε βάρος Ρώσου επιχειρηματία

Σημειώνεται ότι, αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση απάτης, αφού υπήρξε άλλη μια απάτη  μαμούθ και κλοπής κρυπτονομισμάτων, ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων, με θύμα Ρώσο επιχειρηματία στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού, από 39χρονο, διευθυντή εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον 39χρονο, στις 6 Αυγούστου 2021, δέχθηκε μήνυμα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το οποίο φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτη του.

Ακολούθως, μέσω του μηνύματος αυτού, οι πραγματικοί αποστολείς του μηνύματος φέρονται να απόκτησαν πρόσβαση στα συστήματα και τα δεδομένα εταιρείας, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο εξωτερικό και στην οποία η εταιρεία του παραπονούμενου παρέχει τεχνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, μετά την απόκτηση πρόσβασης στα δεδομένα της εν λόγω εταιρείας, στις 8 Αυγούστου, κλάπηκε από διάφορα ηλεκτρονικά πορτοφόλια αριθμός κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 35,000,000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απάτη μαμούθ σε βάρος επιχειρηματία-Του απέσπασαν 35 εκατομμύρια

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου