Πληροφορίες και για άλλο γιατρό που θεραπεύει τον κορωνοϊό με… βιταμίνες

Ψάχνουν τρόπο να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και να βάλουν φρένο στη δράση γιατρών, οι οποίοι φέρονται να έχουν καταρτίσει δικά τους θεραπευτικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, που περιλαμβάνουν από κορτιζόνη μέχρι… βιταμίνες, οι αρμόδιες υπηρεσίες που καλούν τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες και να προβούν σε επίσημες καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο στόχαστρο γιατρός μετά το θάνατο 46χρονου με κορωνοϊό-Με δικό του πρωτόκολλο

Ήδη έπειτα από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα και μετά τη δημόσια καταγγελία φίλου 46χρονου, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη από κορωνοϊό, η Αστυνομία άρχισε να διερευνά την υπόθεση για να διαφανεί κατά πόσον διαπράχθηκαν αδικήματα από οποιοδήποτε πρόσωπα. Οι ανακριτές της υπόθεσης, πήραν κατάθεση από το φίλο του 46χρονου και στόχο έχουν να λάβουν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα, που ενδεχομένως γνωρίζουν τι χορηγήθηκε στον οικογενειάρχη. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, ιερείς επηρέασαν τον 46χρονο ενώ γιατρός του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και καθυστέρησε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, στις αρμόδιες υπηρεσίες ήρθαν πληροφορίες και για άλλο γιατρό που ακολουθεί δικό του ιατρικό πρωτόκολλο όταν ασθενείς του προσβληθούν από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιδιώτη γιατρό εκτός ΓεΣΥ, ο οποίος προτείνει σε ασθενείς τη λήψη συγκεκριμένης αγωγής, η βάση της οποίας είναι κάποιες βιταμίνες. Για τον εν λόγω γιατρό, που δεν ακολουθεί την ιατρική πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς για την αντιμετώπιση της νόσου, πληροφορίες κατέχει τόσο ο ΠΙΣ, όσο και κρατικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγίες Σαββίδη για διερεύνηση του θανάτου 46χρονου από κορωνοϊό

Η έκκληση Χατζηπαντέλα

Οι πληροφορίες για τη δράση γιατρών που λειτουργούν κατά παράβαση της ιατρικής πρακτικής, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας, με τον αρμόδιο υπουργό να καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν τα δημόσια νοσηλευτήρια και να καταγγείλουν γιατρούς που λειτουργούν εκτός της ιατρικής πρακτικής.

«Παρακολουθούμε το θέμα σε συνεργασία με το Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία και είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, εάν χρειαστεί», ανέφερε στον REPORTER ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να αυστηροποιηθούν οι ποινές σε γιατρούς.

«Καλούμε τον κόσμο να εμπιστευθεί τους ειδικούς και τα δημόσια νοσηλευτήρια, αφού η Κύπρος παραμένει στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην ΕΕ, σ’ ότι αφορά τη θνησιμότητα από κορωνοϊό. Επίσης εάν έρθουν εις γνώση τους κάποια περιστατικά με γιατρούς, που προσπαθούν να τους επηρεάσουν ή να τους συμβουλεύουν για ζητήματα που δεν είναι της ειδικότητας τους, να τους καταγγείλουν είτε στο Υπουργείο, είτε στην Αστυνομία και θα παρέμβουμε δυναμικά», υπέδειξε ο κ. Χατζπαντέλας.

«Δεν περιέχει το πρωτόκολλο κορτιζόνη και… φύλλα ελιάς»

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται εν τω μεταξύ, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος τα μέλη του οποίου αναμένουν την τροποποίηση της νομοθεσίας, προκειμένου να προχωρήσουν, έστω και προσωρινά, στην ανάκληση αδειών γιατρών που είναι αντιμέτωποι με ποινικές υποθέσεις. Οι πληροφορίες δε για τσαρλατάνους γιατρούς, που με διάφορα ματζούνια προσπαθούν να καταπολεμήσουν δήθεν τον κορωνοϊό, έχουν προκαλέσει οργή.   

«Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Αστυνομία», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για τον γιατρό που φέρεται να χορήγησε αγωγή σε 46χρονο, δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία. «Εάν υπάρξει η όποια κατάθεση τεκμηριωμένης μαρτυρίας για το συγκεκριμένο περιστατικό, άμεσα θα ξεκινήσει και η διερεύνηση», υπέδειξε.

Επανέλαβε εξάλλου, πως υπάρχουν πληροφορίες στον ΠΙΣ και για άλλους γιατρούς, για τους οποίους ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα. «Για όσες περιπτώσεις είχαμε τη δυνατότητα, από το ίδιο το υλικό των αναρτήσεων ή των αναφορών, να προχωρήσουμε αυτεπάγγελτα το έχουμε ήδη πράξει, όπως και για εκείνες τις λίγες περιπτώσεις επίσημων καταγγελιών, όπου ξεκίνησε διερεύνηση».

O κ. Αναστασιάδης τόνισε πως οι γιατροί και οι πολίτες πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι και «να ακολουθούν τις συστάσεις και τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί και αφορούν την επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση της διάγνωσης και θεραπείας της νόσου covid-19».

Όπως είπε κανένα από τα ιατρικά πρωτόκολλα για τη νόσο, «δεν περιέχει το να πάρει κάποιος κορτιζόνη, αζιθρομυκίνη, βιταμίνες, ψευδάργυρο, τζίντζερ ή… φύλλα ελιάς, ή για παράδειγμα οξυγόνο στο σπίτι. Όταν ακούμε ότι κάποιοι προτείνουν σε ασθενείς με κορωνοϊό τέτοιες θεραπείες νιώθουμε οργή, ντροπή και αγανάκτηση…», ανέφερε έντονα ο κ. Αναστασιάδης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»